Amateurkunst in het Franz Pfanner Huis

FP Zondagkunstenaars A5

Onder de vrijwilligers van het Franz Pfanner Huis bevinden zich 10 amateurkunstenaars, de zogenaamde Zondagskunstenaars. Zij stellen hun eigen werk tentoon als afsluiting van het seizoen.

De expositie

De expositie omvat een grote variatie aan schilderijen waaronder landschappen, stillevens en abstract werk, gemaakt in acryl of aquarel. Verder tonen enkele keramisten hun werk zowel figuratief als abstract, gemaakt met verschillende technieken. Er is ook glas-in-lood, het zogenaamde Tiffany werk, gebrandschilderd glas en batikwerk te zien.

De vrijwilligers

Het Franz Pfanner Huis wordt gerund door ongeveer 50 vrijwilligers die uiteenlopende werkzaamheden voor hun rekening nemen. Het betreft het inhuren van muziekgezelschappen en regelen van concerten, het organiseren, inrichten en bemannen van tentoonstellingen, het verzorgen van de catering en het maken van tekstborden, posters en van reclame om bezoekers te werven. De vrijwilligers hebben een passie voor kunst.

Entree

De expositie vindt plaats op 2 en 3 juni in het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen. Het is geopend van 13.00 tot 17.00 uur en de entree is gratis. Tijdens de tentoonstelling zijn de kunstenaars aanwezig om hun werk toe te lichten en uitleg te geven over de gebruikte technieken.