Brecht & Brel – Op zoek naar Utopia

Franz pfanner huis start jubileumjaar met Fenna Ograjensek

Het Franz Pfanner Huis bestaat dit jaar 20 jaar en wil dat jubileum met een serie bijzondere concerten en exposities niet ongemerkt voorbij laten gaan. De start is op zondag 26 januari met het programma “Brecht & Brel – Op zoek naar Utopia”, door de bekende, veel gevraagde én veelzijdige sopraan Fenna Ograjensek onder begeleiding van Jos Dobbelstein (saxofoon) en Carlo Plaum (accordeon).

Fenna Ograjensek staat bekend om haar warme stemgeluid, muzikaliteit en connectie met haar publiek. Naast opera- en concertrepertoire zingt zij graag werken van hedendaagse componisten. Zij trad wereldwijd op in o.a. de Carnegie Hall in New York, de Berliner Philharmonie, het Théâtre du

Capitole in Toulouse en het Concertgebouw Amsterdam. Graag wil zij ook een bijdrage leveren aan het culturele leven in Limburg, waar ze woont. Zo straalde ze in meerdere regionale producties zoals de “Opera El Rey en bij de Kerstconcerten van Sef Thissen.

Waar Bertolt Brecht zich steeds vaster bijt in de sociale daadkracht van een overheidssysteem, probeert Jacques Brel juist aan de samenleving te ontsnappen. Een mooie tegengestelde beweging als emotionele en muzikale lijn van de voorstelling met titels als “Ne me quitte pas”, “Als ich dich in meinem Leib trug” en “Gymnopedie no.3”.

Aanvang van het programma 11.30 uur, entree 14 euro inclusief een consumptie na afloop waarvoor de bezoeker ter ere van het jubileum van harte wordt uitgenodigd. Het programma kent geen pauze.

Plaatsreservering is mogelijk via plaatsbestellen@ziggo.nl of telefonisch 077-4732025. Zie ook www.fennaograjensek.com