Concert – Look at the world

Zondag 9 december om 11.30 uur wordt in het intieme Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen het laatste “Look at the concertposterWorld”-concert door Kamerkoor Limburg (KKL) en The Soundstars uitgevoerd. In Look at the World worden levens- en wereldaspecten muzikaal belicht, zoals liefde, dood, natuurrampen, oorlog, medemenselijkheid en jeugd.

Met toegankelijke werken van hedendaagse componisten uit diverse werelddelen, zoals Eriks Esenvalds, John Rutter, Josu Elberdin, Eric Whitacre, en Dan Forrest bezorgen de koren de concertbezoeker momenten van kippenvel.

Het programma bevat zowel a capella werken alsook stukken met begeleiding door verschillende instrumenten en solostukken. Eerdere uitvoeringen in de basilica van Knechtsteden en de kloosterbibliotheek van Wittem zijn door het publiek met veel enthousiasme ontvangen.

Uitvoerenden zijn het gerenommeerde projectkoor Kamerkoor Limburg onder leiding van dirigent Dion Ritten en de meidenzanggroep The Soundstars, die (be)geleid wordt door Ron Hanssen.

Kamerkoor Limburg is in 2005 opgericht door Dion Ritten (Kerkrade), die nog altijd als dirigent aan dit koor verbonden is. KKL wil de gemengde koormuziek promoten door op hoog niveau en met veel passie een afwisselend repertoire met diverse muziekstijlen te zingen. Daarvoor beschikt het koor over leden met geschoolde stemmen en veel zangervaring. Zij zijn lid van KKL en van vooraanstaande Limburgse koren. Het Kamerkoor verrast telkens met nieuwe composities en pakt elke kans om bijzondere concerten te verzorgen. Het koor trad in het korte bestaan al op in diverse landen van West-Europa, Estland en de VS.

Naast Kamerkoor Limburg werkt zanggroep “The Soundstars” aan dit project mee. Deze zanggroep bestaat uit acht talentvolle en ambitieuze meiden die in de korte tijd van hun driejarig bestaan al vele optredens verzorgden.

Praktische informatie