Concert is uitverkocht – er is ook geen dagverkoop Kerstconcert op de Zondagochtend 18-12-2022 Koor Giocoso met harpiste Sophie Oltheten o.l.v. dirigent Rita Scheffers in Arcen

Als afsluiting van het jaar concerteert op zondag 18 december in het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen het koor Giocoso met een sprankelend licht klassiek repertoire. Het koor dat wordt geleid door dirigente Rita Scheffers, bestaat uit jonge dames in de leeftijd van 18 tot en met 35 jaar, allen afkomstig uit de regio Weert. Giocoso zingt zowel nationaal als internationaal op topniveau en blijft niet onopgemerkt in de korenwereld. De meest opvallende prestatie was de deelname aan de European Choir Games en de Grand Prix of Nations in Zweden. De dames werden in 2019 in twee categorieën Europees Kampioen en namen maar liefst vier gouden medailles mee naar huis. 

In het concert wordt een belangrijke plek ingenomen door de Ceremony of Carols van Britten, een verzameling van liederen gecomponeerd in oorlogstijd, midden op de Atlantische oceaan. De teksten zijn  gebaseerd op middeleeuwse en 16e eeuwse gedichten. Oorspronkelijk geschreven voor jongenssopranen, solisten en harp. Het koor wordt begeleid door de  harpiste Sophie Oltheten, die ook het solostuk Deux Arabesque van Debussy ten gehore zal brengen. 

Tijdens dit concert nemen de jonge vrouwen van Giocoso u met hun soms engelachtige stemmen ook mee in de mysterieuze wereld van eigentijdse Scandinavische componisten als Esenvalds , Arnesen en Gjeilo. De prachtige klankschilderijen worden afgewisseld met nieuwe kerstliederen van o.a Maurice Ravel en  Bob Chilcot.

De vioolpartijen in The Snow van Elgar en Thalad Criosda worden verzorgd door leden van Giocoso. De dirigent begeleidt het koor tijdens diverse werken op de piano.

Aanvang is 11.30 uur. De entree bedraagt 14 euro p.p. inclusief koffie/thee in de pauze. Het bedrag kan bij binnenkomst contant worden betaald (geen pinmogelijkheid). Voor plaatsreservering mailt u naar reserveren@franzpfannerhuis.nl . Voor meer info tel. 077-47322379 b.g.g. 06-15885603. 

Het Kerstconcert is het laatste concert in het Franz Pfanner Huis. Sinds 2004 zijn hier meer dan 100 licht klassieke concerten onder de naam Concert op de Zondagochtend georganiseerd. De werken van kleine, instrumentale ensembles en koren kwam goed tot hun recht door de intieme sfeer en de prachtige akoestiek van de concertruimte. Het publiek, waaronder veel trouwe bezoekers uit de regio, wisten de concerten zeer te waarderen. Het Franz Pfanner Huis gaat per 1-1-2023 voor het publiek dicht en zal door de eigenaar, Roompot, voor eigen doeleinden worden gebruikt.