Concert “Met Knipoog-Zuiderwind”

Ook dit jaar pikt het Franz Pfanner Huis een vleugje mee van de wind die in de maand februari door onze contreien waait. Geen confetti, sjiengboem of polonaise. Dat past niet in de sfeer van het Franz Pfanner Huis. Wel een luchtig en speels programma met een aantal Venlose carnavals- en Limburgse liedjes, maar ook met een leuke mix/potpourri van licht klassiek, musical, film- en wereldmuziek, overgoten met een carnavalesk sausje en vergezeld van een luchtige presentatie.

Voor de vertolking van dit alles tekent dit jaar het Blazersensemble Zuiderwind, vijf professionele musici uit Belgisch en Nederlands Limburg, die ook nog actief zijn in diverse orkesten en muziekacademies.

Blazersensemble Zuiderwind werd opgericht in 2005 op initiatief van Erik Somers.  De kern van het ensemble is het blaaskwintet. De samenstelling van het ensemble kan echter variëren al naar gelang de te spelen muziek. Zo groeit het ensemble regelmatig uit tot een dubbelblaaskwintet, eventueel aangevuld met contrabas, basklarinet, piano en harp.

Vanwege de wettelijke coronamaatregelen zijn wij verplicht de volgende regels toe te passen: 
Controle op een geldig coronatoegangsbewijs en identiteitsbewijs.

Zondag 20 februari, aanvang om 11.30 uur. Gepland einde vooralsnog 12.30 uur. Mogelijk wordt het programma verruimd als gevolg van de coronaversoepelingen. Entree 14 euro p.p. (pinnen is niet mogelijk). Er kan ook met de Venlose stadspas worden betaald. Om het concert te kunnen bezoeken dient men te reserveren via reserveren@franzpfannerhuis.nl met opgave van het gewenste aantal plaatsen.