Concert op de Zondagochtend met Kamerkoor Cantata en Sophia Chamber Choir (Kiyiv)

De leden van het ‘Sophia’ Chamber Choir reizen op dit moment door Europa en proberen met concerten geld te verdienen voor hulp aan hun land en voor de Oekraïense slachtoffers van de oorlog met Rusland. Een reden voor het reeds gecontracteerde Kamerkoor Cantate het Franz Pfanner Huis te vragen in te stemmen met een gezamenlijk optreden en daarmee ook het publiek de kans te geven te genieten van beide koren in een uniek en eenmalig concert. En wij vonden het een uitstekend idee. De verwachtingen voor dit concert op niveau zijn hooggespannen.

Op zondag 11 september om 11.30 uur kunt u genieten van dit gezamenlijke concert in het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink Arcen. De entree bedraagt 14 euro p.p. (incl. een kop koffie/thee in de pauze) en kan bij binnenkomst contant worden betaald (geen pinmogelijkheid). 

Voor plaatsreservering mailt u naar reserveren@franzpfannerhuis.nl .Voor meer info kunt u het secretariaat bellen 077-47322379/06-15885603.

Op het zeer gevarieerde programma staan zowel klassieke als hedendaagse werken, die a capella of met pianobegeleiding worden uitgevoerd. Cantate wordt op de piano begeleid door Véron Jongstra. Sophia Chamber Choir brengt naast vooral Oekraïens repertoire ook algemeen bekende koormuziek ten gehore.

Kamerkoor Cantate 

Cantate is een ondernemend vrouwenkoor met een mooie reputatie in binnen- en buitenland. Het koor staat sinds 2002 onder leiding van Dion Ritten en mag zich tot de betere vocale ensembles van Nederland rekenen. Het koor is te herkennen aan haar natuurlijke wijze van musiceren, haar balans en zuiverheid, de sfeer en muzikaliteit. Cantate durft haar grenzen te verleggen door mee te werken aan theaterproducties, waar kunstvormen samenkomen, of aan optredens op poppodia. 

Het repertoire omvat muziek van nationale en internationale componisten. Bijzonder trots is het koor op speciaal voor Cantate gecomponeerde werken (door o.a. Henk Badings, Vic Nees, Reijo Kekkonen en Imant Raminsh). Cantate neemt graag deel aan festivals en korencompetities en maakt geregeld reizen naar het buitenland (VS, Engeland, Italië, Frankrijk, Slovenië en Litouwen). 

Sophia Chamber Choir

Het Sophia Chamber Choir is een unieke, creatieve formatie van zangers en zangeressen,die ontstaan is door het gezamenlijk verlangen om muziek op hoog niveau te maken. Het ensemble werd in 2007 gevormd door Ivan Bogdanov en wordt sinds eind 2010 geleid door Oleksiy Shamritsky, die toen 5e-jaars student aan de Tchaikovsky National Academy of Music in Oekraine was. 

Vanaf 2012 neemt Kamerkoor Sophia regelmatig met succes deel aan festivals, optredens en internationale wedstrijden, waar zij als kamerkoor regelmatig prestigieuze prijzen winnen. Ook de dirigent wordt internationaal hoog gewaardeerd.

Kamerkoor Cantate opnieuw gastkoor in het Franz Pfanner Huis

Sophia Chamber Choir uit Kiyiv