Uit de collectie Van Bommel van Dam

Werken uit de collectie van Museum van Bommel van Dam zijn van 27 oktober t/m 8 december te zien in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen. Voor de presentatie heeft de conservator van het Museum zich laten inspireren door de omgeving en locatie van het Franz Pfanner Huis. De rust, het water en de recreatie die er te vinden zijn, komen terug in de tentoonstelling “Een duik in de collectie van Museum van Bommel van Dam”. Kunstenaars uit de kerncollectie van het museum als Melle, Sander van Deurzen en Marianne van der Heijden zullen vertegenwoordigd zijn. Ook bekende namen als Cas Oorthuys, Kees van Bohemen en Roger Raveel zijn aanwezig. De tentoonstelling omvat behalve schilderijen ook een viertal driedimensionale werken.

Het Museum van Bommel van Dam krijgt per 2021 een nieuwe huisvesting in het
voormalige postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo. Dit rijksmonument wordt vanaf 2020 verbouwd naar ontwerp van BiermanHenket architecten. Tussentijds wordt er vanuit de Klaasstraat 38 te Venlo contact gehouden met publiek en geïnteresseerden zodat iedereen zichtbaar de ontwikkelingen kan volgen en kan blijven genieten van de kunstprojecten in de stad. Daarnaast wordt regelmatig op andere locaties geëxposeerd, zoals in het Franz Pfanner Huis.

Het publiek kan in het Franz Pfanner Huis in Arcen op zaterdag en zondag van 13:00 uur tot 17:00 uur genieten van een mooie presentatie van werk uit de collectie van het Museum van Bommel van Dam. Entree is gratis, giften zijn welkom.

De expositie wordt op zondag 27 oktober 2019 om 11.30 uur officieel geopend. Iedereen is van harte welkom.

Zie verder: www.vanbommelvandam.nl