Een ingeslagen weg

Van 31 oktober tot en met 5 december opent het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen de deuren voor de expositie “Een ingeslagen weg” met schilderijen van Ena Rutten en bronzen en houten objecten van Peter van Veggel.

Ena Rutten werkt soms helemaal vanuit de verbeelding en soms is een serie foto’s het uitgangspunt. Niet één van de bloemen groeit in een park of tuin. Vorm en kleur zijn voornamelijk fantasie. De portretten zijn delicaat, zacht en jong, maar waren nooit mensen van vlees en bloed. Toch leunt alles sterk op de realiteit waardoor ze “net echt” lijken. Een bijzonder spel van kleuren en vormen. Wat de verschillende thema’s gemeen hebben, is een “levendige stilte”. Werk dat direct in de beleving komt, blijft boeien en de bezoeker uitnodigt om te blijven hangen.

Peter van Veggel verrast en verbaast iedere keer weer met zijn bronzen objecten. Hij heeft als het ware een eigen beeldtechniek ontwikkeld. Hij combineert houten elementen uit bossen met oud bosbestand met in was gemodelleerde eenheden of andere materialen. Zo ontstaan assemblages, die tot leven komen door het karakter van de gebruikte voorwerpen terug te laten komen in een gegoten bronsvorm. Het spanningsveld tussen levendige materialen en de verstilde emotie van het beeld zelf, maakt ieder stuk uniek.

De expositie is geopend op zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur. Entree vrij, giften worden op prijs gesteld. 

Zie ook: www.petervanveggel.nl en www.enarutten.nl   

Schilderij Erna Rutten – Still water
Blue Shadow – Peter van Veggel