Expositie “Beelden van Kerstmis”

Een verzameling van meer dan 600 kerstgroepen in velerlei vormen, stijlen en materialen zoals hout, steen, glas, stro en zelfs blikjes, is de basis van de expositie “Beelden van Kerstmis”. Voor de tentoonstelling die tijdens de kerstperiode in het Franz Pfanner Huis te Arcen te bezichtigen is, zijn uit de 600 stallen de meest interessante objecten gekozen.

Pastoor Ruud VerheggenFP tentoonstelling kerst klein
De verzameling is eigendom van Pastoor Ruud Verheggen uit Meerlo, die als kind al gefascineerd raakte door de kerststal en thuis speelde met de figuren. Zo ging Jezus mee in de speelgoedauto en de schapen op de kar achter de speelgoedtractor. Op achtjarige leeftijd kreeg hij zijn eerste kerstgroep en in de loop van de tijd kreeg hij meer kerststallen.

Pastoor Verheggen houdt zich tegenwoordig voornamelijk bezig met het verzamelen van groepen die hoofdzakelijk uit natuurlijke materialen bestaan en bij voorkeur elementen bevatten die herkenbaar zijn voor het land waar de groep van afkomstig is. Hij heeft intussen groepen uit de hele wereld verzameld. Tijdens de expositie kunt u kerststallen uit maar liefst 50 verschillende landen bezichtigen.

Entree
De tentoonstelling  wordt op zondag 17 december om 13.00 uur feestelijk geopend samen met Pastoor Verheggen. De expositie duurt tot en met 7 januari en de openingsuren zijn op zaterdag, zondag én op dinsdag 26 december van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, maar een vrijwillige gave is welkom.