23e Literaire zomer in Arcen – expositie en interview

Franz Pfanner Huis een van de gastheren 23e Literaire Zomer

Het bestuur van het Franz Pfanner Huis is gastheer voor de activiteiten van de Bibliotheek Venlo/Duitsland Nederland Huis in het kader van de 23e Literaire Zomer. Het is een eer hiervoor te zijn gevraagd en faciliteren daarom graag en voor het eerst een project van de Bibliotheek Venlo.

Het gaat om de expositie “De wondere wereld van Andrea Haandrikman-Schraets” en het interview van de bekende schrijver Toine Heijmans en de Duitse vertaalster Ruth Löbner door Egid van Houtem.

Het Franz Pfanner Huis nodigt u graag uit voor een bezoek aan deze expositie (gratis entree, vrije gave is welkom) en aan het interview op 9 september 2022 van 15.00-17.00 uur (hiervoor is entree verschuldigd).

De uitnodiging van Andrea Haandrikman voor een bezoek aan de expositie en de officiële opening op 20 augustus 2022 om 13.00 uur is bijgevoegd. Iedereen is welkom bij deze opening en de daarop volgende lezing Inside House 2.

Expositie “De wondere wereld van Andrea Haandikman-Schraets”

In het kader van der Literarischer Sommer/Literaire zomer organiseert de bibliotheek Venlo in samenwerking met het Franz Pfanner Huis de expositie “De wondere wereld van Andrea”.

De opening is op 20 augustus van 13.00 tot 14.00 uur. Aansluitend is er een lezing “Inside house 2” door Jelle Haandrikman over de techniek van House 2 (zie installatie op de bijgevoegde afbeelding).

De tentoonstelling is van 20 augustus tot en met 4 september 2022 op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Entree is gratis. De tentoonstelling in het Franz Pfanner Huis is ook te zien tijdens het interview met auteur Toine Heijmans en vertaalster Ruth Löbner door Egid van Houtem op 9 september van 15.00 t/m 17.00 uur als onderdeel van Literarischer Sommer met Toine Heijmans en Ruth Löbner De kunstwerken aan de wanden zijn ook nog te bekijken door de bezoekers van het concert op zondag 11 september 2022.

Meer informatie over het complete festival via Literarischer Sommer

Informatie over de kunstenares en de expositie

De multidisciplinaire kunst van Andrea Haandrikman-Schraets (1973, Venlo) is geïnspireerd door grensoverschrijdende, lange wandeltochten.

Schilderkunst vormt de basis van haar mixed media werken. In een vernieuwende combinatie vormen contrastrijke en doorschijnende materialen samen een droom of idee. Deze werken, waarin de natuur de rode draad vormt, zijn tijdens deze expositie te zien. Hieronder een aantal werken uit de serie Dreams of Shikoku, voorstellingen over een aanstaande grote tocht in Japan. 
Tijdens deze expositie is voor het eerst een van haar grotere projecten met deelnemers te zien: De installatie “House 2”. Dit interactief huis bestaat uit kamertjes gevuld met 43 kunstwerken in diverse media. Deze zijn geïnspireerd door de verhalen van 43 deelnemers aan het project. De bezoeker kan ze ontdekken door het huis zelf te activeren.

Daarnaast is het voor de bezoeker mogelijk om ook zelf een sprankje hoop of klein verhaal over positiviteit te delen…

Andrea volgde de HKLS in Sittard en de studie Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij verzorgde publicaties en nam deel aan exposities in binnen- en buitenland.

Voor meer info zie www. andreahaandrikman.com

Hierna zijn drie kunstwerken opgenomen, die met andere werken en installatie tijdens de expositie te zien zijn.

Samue_Hokke_Sennin – Andrea Haandrikman-Schraets
Zentsū_ji – Andrea Haandrikman-Schraets
Installatie House 2 – Andrea Haandrikman-Schraets

UITNODIGING OPENING EN BEZOEK EXPOSITIE ANDREA HAANDRIKMAN-SCHRAETS

Geachte heer/ mevrouw,
 
Na 2,5 jaar is een van mijn grotere projecten met 43 deelnemers klaar: “House 2”. In de kamers van dit huis worden hoopvolle verhalen bewaard in de vorm van kleine kunstwerken. House 2 is uitgegroeid tot een verrassende en interactieve installatie van 2,37 meter.

Binnenkort is dit huis voor het eerst te zien, als onderdeel van de expositie “De wondere wereld van Andrea” in samenwerking met de Literarischer Sommer. 

Graag nodig ik u uit voor de opening van de expositie op 20 augustus van 13.00 tot 14.15 uur in het Franz Pfanner Huis te Arcen. Er is een mooi openingsprogramma met natuurlijk kunst, drankjes en verrassende en hoopvolle verhalen.  
Aansluitend is er om 14.15 uur de mogelijkheid om de lezing: “Inside House 2” bij te wonen. Een kijkje in de technische ontwikkeling van dit interactieve huis, verzorgd door Jelle Haandrikman.   

De expositie is van 20 augustus tot en met 4 september op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur geopend en de entree is gratis.
Diegene die ook een klein verhaal over hoop of positiviteit wil delen, kan dit nog tijdens de expositie doen (info tijdens de expo, bij de ingang).

De tentoonstelling is ook te zien tijdens het interview met auteur Toine Heijmans en vertaalster Ruth Löbner door Egid van Houtem op 9 september van 15:00 t/m 17:00 uur.

Info over de literaire zomer: Bibliotheek Venlo

En….in november is House 2 ook te zien tijdens Kunstmaand Ameland! Info en updates: http://www.kunstmaandameland.com  
Mogelijk zie ik u tijdens een van mijn exposities! 

Vriendelijke groeten,

Andrea Haandrikman-Schraets