Expositie “De wonderlijke wereld van Andrea”

In het kader van der Literarischer Sommer/Literaire zomer organiseert de bibliotheek Venlo in samenwerking met het Franz Pfanner Huis de expositie “De wondere wereld van Andrea”.

De opening is op 20 augustus van 13.00 tot 14.00 uur. Aansluitend is er een lezing “Inside house 2” door Jelle Haandrikman over de techniek van House 2 (zie installatie op de bijgevoegde afbeelding).

De tentoonstelling is van 20 augustus tot en met 4 september 2022 op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur. Entree is gratis. De tentoonstelling in het Franz Pfanner Huis is ook te zien tijdens het interview met auteur Toine Heijmans en vertaalster Ruth Löbner door Egid van Houtem op 9 september van 15.00 t/m 17.00 uur als onderdeel van Literarischer Sommer met Toine Heijmans en Ruth Löbner De kunstwerken aan de wanden zijn ook nog te bekijken door de bezoekers van het concert op zondag 11 september 2022.

Meer informatie over het complete festival via Literarischer Sommer

Informatie over de kunstenares en de expositie

De multidisciplinaire kunst van Andrea Haandrikman-Schraets (1973, Venlo) is geïnspireerd door grensoverschrijdende, lange wandeltochten.

Schilderkunst vormt de basis van haar mixed media werken. In een vernieuwende combinatie vormen contrastrijke en doorschijnende materialen samen een droom of idee. Deze werken, waarin de natuur de rode draad vormt, zijn tijdens deze expositie te zien. Hieronder een aantal werken uit de serie Dreams of Shikoku, voorstellingen over een aanstaande grote tocht in Japan. 
Tijdens deze expositie is voor het eerst een van haar grotere projecten met deelnemers te zien: De installatie “House 2”. Dit interactief huis bestaat uit kamertjes gevuld met 43 kunstwerken in diverse media. Deze zijn geïnspireerd door de verhalen van 43 deelnemers aan het project. De bezoeker kan ze ontdekken door het huis zelf te activeren.

Daarnaast is het voor de bezoeker mogelijk om ook zelf een sprankje hoop of klein verhaal over positiviteit te delen…

Andrea volgde de HKLS in Sittard en de studie Kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Zij verzorgde publicaties en nam deel aan exposities in binnen- en buitenland.

Voor meer info zie www. andreahaandrikman.com

Hierna zijn drie kunstwerken opgenomen, die met andere werken en installatie tijdens de expositie te zien zijn.

Samue_Hokke_Sennin – Andrea Haandrikman-Schraets
Zentsū_ji – Andrea Haandrikman-Schraets
Installatie House 2 – Andrea Haandrikman-Schraets