Expositie foto en glas

Expositie: Fotografie met digitale kunst en Glazen wandpanelen

Een bijzondere tentoonstelling in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink in Arcen van 8 september t/m 13 oktober 2019 met werk van 2 kunstenaars.

Voor Marion Birkholz zijn fotografie en digitale technieken gereedschappen die zij doelgericht gebruikt om haar verhalen uit te beelden. Haar digitale werken zijn een visuele benadering van onderwerpen, plaatsen en mensen. Het is altijd een uitnodiging om zich in de afbeelding te verplaatsen, de protagonist van de scène te worden en zich in de verschillende tijd- en beeldniveaus te verdiepen. Zij tracht het evenwicht te vinden tussen het voor de hand liggende en het onuitgesprokene.

Marion Birkholz volgde de studie “Visuelle Kommunikation” aan de Fachhochschule in Aken. Sinds 1997 is zij freelance fotografe en digitaal kunstenares met een eigen atelier in Düsseldorf en sinds kort tentoongestelde werken in galerieplus in Recklinghausen. Haar werken waren te zien op tal van exposities in Duitsland, Nederland en o.a. ook in Oostenrijk en België waar zij de Kunstprijs 2017 van Art’pu:l Eupen ontving.

Aanvankelijk hield Ewout Vis zich voornamelijk bezig met tekenen en schilderen.
In 2009 werd echter zijn aandacht getrokken door het breukvlak van een ruit; het was de sprankeling en levendigheid gecombineerd met een zekere robuustheid die aan erts deed denken. Hij wilde het breukvlak van het glas als materiaal in zijn schilderijen verwerken en kwam zo tot het maken van glazen wandpanelen. Het spannende aan de panelen is dat de lichte en donkere vlakken worden gevormd door de wijze waarop en de hoek waaronder het licht op het paneel valt. Ook de intensiteit van het licht speelt een rol. Op plekken met natuurlijk daglicht speelt het glas met het licht en schildert zo een eindeloze reeks van beelden.

Ewout Vis studeerde in 1990 af aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem in de richting autonome kunst en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar. Ook hij nam deel aan veel tentoonstellingen in Nederland, België en Duitsland.

De expositie is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 13:00-17:00 uur. Entree is gratis, giften welkom. Op de volgende data zijn de kunstenaars zelf aanwezig: Marion Birkholz op 15 september en Ewout Vis op 29 september.
Zie ook: www.marionbirkholz.com en/of www.ewoutvis.nl
FP Expositie foto en glas