Expositie Keramiek Kring Limburg

 

Liefde en fascinatie voor het werken met klei

FP poster tentoonstelling keramiekEen grote verscheidenheid aan creaties en bijzondere vormen van keramische kunst is onderdeel van de expositie van de Keramiek Kring Limburg in het Franz Pfanner Huis te Arcen. U kunt kennismaken met zowel gebruikskeramiek als vrij werk in realistische en abstracte vormen, gedraaid, gegoten, gemodelleerd of opgebouwd. Soms zijn de werken monumentaal, dan weer gedetailleerd. Bij de vervaardiging zijn verschillende stookwijzen gebruikt zoals een Raku gasoven, een anagama houtoven of een elektrische oven. Het zijn steeds weer creatieve uitingen van liefde en fascinatie voor het werken met klei.

Keramiek Kring Limburg

De Keramiek Kring Limburg (KKL) bestaat sinds 2009 en is een samenwerkingsverband van een groep professionele keramisten uit de Euregio Limburg (Nederland en het aangrenzend België en Duitsland). De KKL vindt zijn oorsprong in de in 2001 opgerichte Stichting Keramiek Gids Limburg, die naast het uitgeven van een kunstgids ook exposeerde. Nog steeds worden tentoonstellingen georganiseerd in Euregio Limburg, een gebied waarin de keramiek traditioneel een belangrijke rol speelt. De Kring exposeerde de afgelopen jaren o.a. in Langerwehe (BRD), in het Limburgs Museum in Venlo, in Galerie de Kluis in Thorn en in Museum Land van Valkenburg. Naast de jaarlijkse exposities gaat ook veel aandacht uit naar de website en de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de leden onderling. In 2011 werd een mooi fotoboek gepubliceerd over de deelnemers in de Keramiek Kring en hun werk; informatie die ook op de website www.keramiekkringlimburg.nl te vinden is.

Entree

De tentoonstelling is in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen van 15 april t/m 21 mei 2018. Op woensdag, zaterdag, zondag en Pinkstermaandag is de tentoonstelling geopend van 13:00 tot 17:00 uur. Op Pinksterzaterdag is de tentoonstelling gesloten. De entree is gratis, maar een vrijwillige gave is welkom. De officiële opening vindt plaats op 15 april om 11:30 uur. Elke zondag is zeker een van de exposanten aanwezig.

I.Ancans KKL2018