Expositie Van den Broek – Art Bronzen Beelden

Het Franz Pfanner Huis in Arcen organiseert van 30 oktober tot en met 4 december 2016 een expositie van bronzen beelden van Rob van den Broek. Deze kunstenaar is al circa 40 jaar bronsgieter. Op 20 november geeft hij om 14.00 uur zelf uitleg over het gietproces aan de hand van een film en attributen.

Rob van den BroekFranz Pfanner Rob van den Broek - art Bronzen beelden
Over zijn werkwijze en ervaringen zegt hij zelf het volgende: “Door de jaren heen heb ik heel veel beelden de revue zien passeren en iets totaal nieuws maken is eigenlijk onmogelijk. De laatste 10 jaar ben ik vooral bezig met eigen werk en daarbij probeer ik zo veel mogelijk af te wijken van alles wat ik gezien heb. Mijn beelden bouw ik in zijn geheel op in was. Daarna worden er delen uitgesneden. Hierdoor ontstaat een nieuw concept waarbij de oorspronkelijke vorm naar de achtergrond verdwijnt. Doordat ik de techniek van het brons gieten beheers ga ik tot het randje van de mogelijkheden die de giettechniek toelaat. Als praktiserend bronsgieter kan ik ook vrijuit experimenteren. Bij mijn laatste werk heb ik me vooral laten inspireren door het fenomeen “Steampunk”. De term verwijst naar verhalen die zich afspelen in de tijd dat “Steampunk” nog de primaire krachtbron was. Het is een mix tussen fantasie en sciencefiction, waarbij veel gebruik wordt gemaakt van tandwielen, verrekijkers en rare brilletjes, die weer terug te vinden zijn in mijn beelden”.

Rob van den Broek exposeerde onder andere in:

  • Frankrijk op het Festival International Art, Chateau de Bougey
  • Luxemburg in Arts & Jardin, Mondorf
  •  Duitsland op de Kunsttage Rhein-Erft, Keulen
  •  Nederland in Kunst en Kastelen, Gronsveld en in Beelden in Auxiliatrix, Venlo

IFMA Kunstcollectief
Rob van den Broek is lid van het IFMA Kunstcollectief, waarin kunstenaars en galeriehouders uit de regio activiteiten ontplooien op het gebied van de beeldende kunst. Ook wordt samengewerkt met onderwijsinstellingen op het gebied van kunsteducatie.

Voor meer informatie wordt verwezen naar de site van Van den Broek Art en IFMA Kunstcollectief.

Entree
De expositie is te bezichtigen op zaterdag en zondag van 13:00-17:00 uur. De entree is gratis, maar een vrijwillige gave is welkom.