JAKOB EN DE ZEVEN GEVAREN

Een familievoorstelling in MFA De Schans, Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3 in Arcen op zondag 10 september, 11:30u, georganiseerd door Podium Pfanner. Ouders en grootouders worden uitgenodigd om met hun (klein)kinderen te komen kijken naar een voorstelling die gebaseerd is op het humoristische kinderboek van Jacques Vriens: Jakob en de zeven gevaren.

Het stuk wordt uitgevoerd door de Acteurs Florian Slangen en Maaike Rijks onder begeleiding van muziek van Jean Lambrechts, gespeeld door het Zuiderwind Blazersensemble. Een ensemble dat bestaat uit 5 professionele musici en dat al op vele cultuurpodia in Nederland en België opgetreden heeft. Ook in het Franz Pfanner Huis kon het publiek al diverse keren van de muziek van Zuiderwind genieten.

Jacques Vriens is een van de bekendste en succesvolste auteurs van kinderboeken in Nederland. In zijn boek neemt Jakob, een kereltje van elf, de lezer mee naar de jaren vijftig. Voor hem het heden. Voor hen retro met hoelahoeps, telefoons met snoeren en enkel televisiekijken op woensdag bij de buren. Jakob bedenkt voor zijn weg naar school zeven gevaren; sommige gevaren zijn echt, andere zijn fantasie. Volgens zijn vriendinnetje Claartje is Jakob een bange schijtlijster. Claartje zelf, is gelukkig nergens bang voor. Dankzij haar wordt Jakob langzaam wat stoerder. Een spannend verhaal vol alledaagse dingen.

De uitvoering duurt 50 minuten en is geschikt voor kinderen vanaf 5 jaar (belevend) en 8 jaar (begrijpend). Er is geen pauze. Entree € 15,- en kinderen onder begeleiding van een volwassene € 5,-. 
Reserveren wordt aanbevolen met vermelding van het aantal volwassen en kinderen: reserveren@franzpfannerhuis.nl  
Nadere info: 06-23 55 02 14 en www.franzpfannerhuis.nl