Fris, Zoet & Stevig

Pittig, met vrouwelijke finesse en zeer begaafd, dat zijn de talenten van vier jonge vrouwen, die op zondag 22 mei met het Saxofoonkwartet Syrène hun opwachting maken in het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen. Origineel repertoire, bekende klassiekers, frisse bewerkingen en een stevige uitsmijter brengen zij ten gehore in het Concert op Zondagochtend.

Op indrukwekkene wijze voeren zij het strijkkwartet Op.20.no 1 van Joseph Haydn uit, evenals een eigen arrangement van Royal Fireworks van Georg F. Händel, waarover Hans van den Boom van Radio 4 zei: “Dit is al vaker gedaan, maar nog nooit zoals Syrène”.

Het Saxofoonkwartet is vernoemd naar de Sirenen uit Homerus’ Odyssee: zeegodinnen die met helder gezang zeelieden verlokken. FP Poster concert syreneSyrène wil de toehoorder uitnodigen met haar muziek en de klassieke saxofoon laten klinken bij een uiteenlopend publiek. Hun energie, kwaliteit en sterke communicatie op het podium maken hen geliefd bij de luisteraar.

De Syrènes studeerden met uitmuntende resultaten af aan de bekende Nederlandse conservatoria en zijn als eerste blazersgezelschap verwelkomd op de prestigieuze Nederlandse Strijkkwartet Academie. Een Unicum! Regelmatig spelen zij in radio- en tv-programma’s en op vele nationale en internationale podia. Naast het saxofoonkwartet spelen zij in andere gezelschappen en remplaceren zij frequent in toonaangevend orkesten zoals het Koninklijk Concertgebouw Orkest, het Residentie Orkest en het Nederlands Philharmonisch Orkest.

Reserveren
Het concert vindt plaats op zondag 22 mei, aanvang 11.30 uur. De entree bedraagt € 10,-, inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Plaats reservering is mogelijk via franzpfannerhuis@home.nl of telefonisch 077 – 473 20 25. www.syrenesaxofoonkwartet.nl