Gefascineerd door Steen & Wol

FP Expositie Steen & Wol NL

Tijdens de expositie Steen & Wol van 14 april t/m 19 mei in het Franz Pfanner Huis wordt werk van de kunstenaressen Gerda Fransman en Olga van Cromvoirt getoond.

Francafil, Gerda Fransman houdt zich bezig met schilderen met wol. Met ambachtelijke technieken realiseert zij taferelen en portretten met een zachte, welhaast feeërieke uitstraling. Met haar werk wil Gerda Fransman een maximum aan zeggingskracht bereiken waardoor de toeschouwer tot een bepaalde verstilling gebracht wordt en daarmee tot een moment van rust en contemplatie. De thema’s in haar panelen zijn afgeleid van de dagelijkse realiteit, van situaties waarin wij leven en wat die doen met mensen. Met een achtergrond in het onderwijs als docente tekenen en textiele werkvormen verbindt zij met het schilderen met wol, het beste van de 2 werelden tot een nieuwe discipline.

Olga van Cromvoirt is verslingerd aan het werken in steen, liefst marmer maar ook in andere steensoorten ziet zij steeds weer nieuwe uitdagingen om op abstracte wijze fragmenten te creëren. In haar werk weet zij een weldadige rust aan te brengen. Ze gaat op zoek naar fragmenten van het menselijk lichaam, een bijzondere beleving waar zij niet op uitgekeken raakt.
Aan de Academie der Schone Kunsten in Arendonk, België slaagde zij voor de studie beeldhouwen. Ook volgde zij opleidingen in edelsmeden, grafiek, textiele werkvormen, architectuur en weven. Zij nam deel aan talloze exposities. In haar Atelier BOL te Milsbeek, waar zij ook beeldhouwcursussen geeft, is zij thans bezig met een opdracht voor het Niederrheinisch Museum in Kevelaar.

De expositie is geopend op zaterdag, zondag en woensdag van 13.00 – 17.00 uur, niet op Paaszondag, wel op Paaszaterdag én Paasmaandag. Entree is gratis, giften zijn welkom.  De officiële opening, waar iedereen welkom is, vindt plaats op zondag 14 april om 11:30 uur. Zie ook www.francafil.nl en www.olgavancromvoirt.com