INDIAN SUMMER CONCERT

Dokwerk Saxophone Quartet op 22 oktober om 11.30 uur in MFA De Schans

Indian Summer Concert

Het Podium Pfanner heet op zondag 22 oktober 2023 het “Dokwerk Saxophone Quartet” met het Indian Summer Concert welkom in MFA de Schans in Arcen,  Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3. Aanvang 11:30 uur. Het saxofoonkwartet speelt tijdens het concert werken van Ferenc Farkas, Ramin Amin Tafreshi, Philip Glass, Ian Wilson, Kurt Weill en Astor Piazzolla.

Het “Dokwerk Saxophone Quartet” is een jong en energiek kamermuziek ensemble, gevormd in 2019. Afkomstig  uit verschillende hoeken van de wereld, hebben vier jonge musici elkaar gevonden in cultureel Amsterdam. Lisa Schreiber (sopraansaxofoon), Jen-Hong Wu (altsaxofoon), Ileana Termini (tenorsaxofoon) en Pedro Silva (baritonsaxofoon)  studeren momenteel aan het Conservatorium, Amsterdam bij de Nederlandse saxofooncoryfee Arno Bornkamp.

Het ensemble is regelmatig terug te vinden tussen de prijswinnaars van diverse kamermuziek-concoursen. Tijdens de Internationale Competitie “Vítor Santos” 2021 in Portugal wonnen ze de 1e prijs. Vervolgens werd het ensemble uitgenodigd om in de zomer van 2023 hun debuut CD ‘Intersections’ op te nemen. Zij werden bekroond met een gedeelde 1e prijs op het Italiaanse Concours voor hedendaagse muziek ‘Reate’ en vierden eind 2022 hun Italiaanse debuut in Rome. Verder mochten zij tijdens het Nederlandse ‘Kamermuziek Concours Gelre 2022’ zowel de 1e als ook de Podiumprijs in ontvangst nemen. 

Afbeelding met kleding, muziek, persoon, Menselijk gezicht

Automatisch gegenereerde beschrijving

Als deel van hun internationaal vermaarde saxofoonklas, hebben ze gespeeld in de grote zalen van het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ’t IJ. 
Verder debuteerden zij als kwartet in Tivoli Vredenburg in Utrecht en speelden zij tijdens het Grachtenfestival en het Schiermonnikoog Festival. Ook zijn zij regelmatig te horen op de nationale publieke omroep en televisie.

Leergierig en steeds enthousiast om hun horizon te verbreden, bezoeken ze masterclasses in de hele wereld en halen zij inspiratie uit stukken van belangrijke saxofonisten uit de geschiedenis. Ook zoeken zij andere bronnen op zoals de barokspecialist Walter van Hauwe en de expert voor hedendaagse muziek, componist en percussionist Arnold Marinissen. Verder maakt het kwartet deel uit van de NSKA, de Nederlandse Strijkkwartet Academie, waar ze de mogelijkheid krijgen met onder andere artistiek leider Marc Danel te werken en van een rijke traditie te leren. 

Door middel van het combineren van hun individuele culturen en achtergrond beschikken deze vier musici over een grote variëteit aan muzikale mogelijkheden en keuzes. Ruimdenkend en onbevangen streven ze ernaar een vaste plek voor de klassieke saxofoon te veroveren in de muziek van vandaag en morgen! 

De entree bedraagt 15 euro. Het concert duurt 60 minuten zonder pauze. 
Horecagebruik achteraf is voor eigen rekening. 

Reserveren wordt aanbevolen via reserveren@franzpfannerhuis.nl

Voor meer info tel. 06-23 55 02 14 en www.franzpfannerhuis.nl en www.dokwerksaxophonequartet.com