Adventsconcert

Cantus ex Corde

Traditiegetrouw en als afsluiting van het jubileumjaar 100 jaar Missiehuis St. Paul en het 10 jarig bestaan van stichting Franz Pfanner Huis vindt op zondag 11 december in het Franz Pfanner Huis in Arcen het Advents- en Kerstconcert plaats.

Geheel aansluitend op de Iconententoonstelling, die in het weekend van 3 en 4 december voor het laatst nog in het Franz Pfanner Huis te bewonderen is, zal het bekende Slavisch-Byzantijnse Mannenkoor Cantus ex Corde op deze 2e zondag van de Advent met Slavisch-Byzantijnse liturgische gezangen een programma verzorgen in het teken van de Advent- en naderende Kerst. Ook zullen Russische volksliederen ten gehore worden gebracht. Het in 1984 opgerichte koor, waarvan de zangers afkomstig zijn uit Zuid Limburg, België en Duitsland, heeft als thuisbasis Simpelveld en staat onder leiding van oud Venlonaar Pierre Willems. Het koor treedt veelvuldig op in binnen- en buitenland en was al twee keer eerder met veel succes te gast in Arcen. Pierre Willems genoot aan het Conservatorium Maastricht zijn opleiding Solozang en Zangpedagogiek en was daarna als docent verbonden onder andere aan de Faculteit Muziek van de Hogeschool Maastricht. Hij dirigeerde en dirigeert meerdere koren als vaste of als gastdirigent en was jaren als zangpedagoog, solist en tweede dirigent verbonden aan de Maastreechter Staar.

De aanvang van het concert is om 11.30 uur. De entree bedraagt € 7,50 inclusief koffie/thee in de pauze. Plaatsreservering wordt vanwege de grote belangstelling voor dit concert geadviseerd via franzpfannerhuis@home.nl of op werkdagen telefonisch tussen 17.00 en 20.00 uur via 06-26843786.