Zondagochtend herfstconcert

St. Martinuskoor en een Strijksensemble

In de serie Concerten op de Zondagochtend vindt op zondag 16 oktober a.s. om 11.30 uur in het Franz Pfanner Huis, Klein Vink 4 te Arcen, het Herfstconcert plaats.

Uitvoerenden zijn een uitgebreid strijkersensemble, dat speciaal voor dit concert is samenge-steld en het koor van de “Grote Kerk” uit Venlo, het St. Martinuskoor. Het programma staat geheel in het teken van het jubileumjaar 100 jaar Missiehuis St. Paul en 10 jaar Franz Pfanner Huis, waarin religieuze muziek centraal staat. In dit kader zullen door koor en orkest, naast de Orgelsolomesse van W.A. Mozart, werken worden uitgevoerd van J. Pachelbel, Jean Sibelius en Felix Mendelssohn Bartholdy.

Het kwalitatief hoogstaande St. Martinuskoor, dat onder leiding staat van Ben Benders, is het oudste koor van Venlo en treedt sporadisch slechts op buiten de muren van de dekenale Mar-tinuskerk.
Het ad hoc strijkersensemble bestaat uit ervaren musici uit de regio Venlo en wordt geleid door Mariska Rijk. Koor en orkest werden daarom graag uitgenodigd een muzikale bijdrage te leveren aan het jubileumjaar.

De entree bedraagt voor het concert bedraagt als gebruikelijk € 7,50 inclusief het kopje kof-fie/thee tijdens de pauze.

Plaatsreservering is mogelijk via e-mail