Advents- en Kerstconcert met Vocaal Ensemble Kerkrade

vocaal_ensemble_kerkradeOp zondag 16 december verzorgt het Vocaal Ensemble Kerkrade (VEK) samen met pianist/organist Theo Hes het inmiddels traditionele Advents- en Kerstconcert in het Franz Pfanner Huis, Klein Vink 4 te Arcen. Het concert begint om 11.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. Entree bedraagt € 7,50 inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Plaatsreservering is mogelijk via franzpfannerhuis@home.nl of telefonisch 06-26843786 (op werkdagen tussen 17.00-20.00 uur) en via SMS op voormeld 06-nummer.

Het Vocaal Ensemble Kerkrade was eerder te gast in het Franz Pfanner Huis en liet toen vanwege de klankkleur van het koor en het verrassende repertoire een overweldigende indruk achter. Ook Theo Hes is een bekende pianist voor het Franz Pfanner Huis. Het koor en pianist staan garant voor een sfeervol concert in een naar verwachting goed bezette zaal. Het ensemble is opgericht in 1975 en is sinds 1996 een vrouwenkoor met een breed repertoire van binnen- en buitenlandse componisten. Het inleven in de sfeer en stijl van de muziek en deze overtuigend overbrengen aan het publiek heeft een hoge prioriteit. Veel aandacht wordt besteed aan het uitdragen van de tekstbeleving, de dynamiek en expressiviteit en het behalen van een zo goed mogelijk homogene koorklank.

Het Kerkraadse koor staat onder leiding van de in 1954 in Texas geboren Louise Deal. Zij behaalde in 2002 het diploma in koordirectie aan het Maastrichtse conservatorium en is vanaf 2003 zangpedagoog bij de Maastrichter Staar. Louise heeft verder een eigen zangpraktijk. Tijdens het concert in Arcen zingt het Vocaal Ensemble Kerkrade a capella een keur aan traditionals en eigentijdse koorwerken. Zij sluiten af met een Stille Nacht naar een bewerking van de King’s Singers. Theo Hes is een in de regio zeer bekende en veel gevraagde pianist en organist. Hij speelt piano als solist, als lid van kleine ensembles en begeleider van diverse koren. Zijn repertoire is veelzijdig en verrassend. Als vaste organist is hij verbonden aan de St. Martinus Kerk (de Grote Kerk) in Venlo. Tijdens het Advents- en Kerstconcert worden diverse werken door hem solo op piano gebracht.

Voor meer informatie over tentoonstellingen en concerten in het Franz Pfanner Huis kunt u mailen naar franzpfannerhuis@home.nl of surfen naar  www.franzpfannerhuis.nl.