Singer-songwriters acoustic

singer_songwritersSinger-songwriters acoustic @ Franz Pfanner Huis Arcen

Op zaterdag 20 oktober 2012 zullen drie jonge, ambitieuze singer-songwriters met Limburgse roots een bijzonder concert verzorgen in het Franz Pfanner Huis, Klein Vink 4 te Arcen.
Inge van den Kroonenberg, Saranne Schümers en Sjoerd Reutelingsperger zullen een gevarieerd programma brengen met eigen nummers en covers. Het concert begint om 20.00 uur (zaal open vanaf 19.30 uur) en duurt tot 22.00 uur. De organisatie is in handen van Chris Reutelingsperger. De entree bedraagt € 7,50 (inclusief een kop koffie/thee). Reserveren is mogelijk door een mailtje te sturen naarChris.Reutelingsperger@unilever.com. Voor meer info over de singer-songwriters wordt verwezen naar de site www.sarannesmusic.nl enwww.myspace.com/ingevandenkroonenberg

Saranne Schümers
De wortels van zangeres Saranne Schümers liggen in Limburg. Dat was goed te horen in een gecoverd nummer van Rowwen Hèze op haar debuutalbum uit 2008. Vanuit Nijmegen brengt ze haar tweede cd ‘Feathers & Fools’ uit, met louter eigen songs die handelen over uitersten. Dit album klinkt bijzonder dynamisch. Haar warme, diepe stem is gloedvol, zuiver en vol emotie. Haar nummers zijn Americana uit het zuiden, met folkinvloeden en een bluesy gevoel.

Sjoerd Reutelingsperger
Al op jonge leeftijd werd Sjoerd Reutelingsperger geconfronteerd met muziek uit de Sixties en van Boudewijn de Groot. Pas op zijn 21e werd hij zo getriggerd door het nummer Blackbird van The Beatles, dat hij dit koste wat kost wilde leren spelen. Met een jaar studievertraging als gevolg verdiepte hij zich in de discipline van het fingerpicking. Met zijn warme, lage stem speelt hij op gevoelige wijze covers van helden van voor zijn tijd.

Inge van den Kroonenberg
De uit Arcen afkomstige singer-songwriter Inge van den Kroonenberg heeft op vele manieren het maken van kunst omarmd. Na in Berlijn ook met fotografie en poëzie in de weer te zijn geweest, is ze na de kunstacademie toch weer bij haar eerste liefde, de muziek, uitgekomen. ‘Als je kunst maakt, overschrijd je grenzen. Zij vindt de vorm waarbij realiteit en poëzie in elkaar verweven worden het mooiste.’