Tentoonstelling Ontmoeting – Begegnung

tentoonstelling_ontmoeting1Op 28 oktober 2012 wordt om 11.30 uur de nieuwe expositie “Onmoeting-Begegnung” Grafiek en Figuren van Ine Schriever en Marile Heinen in het Franz Pfanner Huis Klein Vink 4 Arcen geopend. Deze duotentoonstelling is t/m 9 december op iedere zaterdag en zondag tussen 13.00-17.00 uur te bezichtigen. De entree is gratis. Giften zijn welkom. Iedereen is van harte welkom bij een bezoek aan de tentoonstelling.

Marile Heinen en Ine Schriever kennen beiden een oorspronkelijkheid die verwant is aan elkaar. De een drukt het uit in plastiken, beeldvormen en figuren die een archaïsche grond meedragen, terwijl ze zich uitdrukkelijk presenteren als moderne vormen in deze tijd. De ander vindt in oude taal een ongekend rijke bron aan betekenis waarvan de sporen middels grafische uitdrukking in vaandels en kalligrafieën heden ten dage zichtbaar worden en hernieuwde betekenis vinden.
Beide kunstenaars geven zo hun oorspronkelijke en authentieke vormen vrij voor een toekomende tijd. Zij nodigen de bezoekers aan de tentoonstelling uit om, binnen de thematische ruimte van Ontmoeting – Begegnung, deel te worden van die oorspronkelijke beweging.

tentoonstelling_ontmoeting2Marile Heinen is in 1957 te Heinsberg in Duitsland geboren. In 1992 studeerde zij af als keramiek ontwerpster aan de Fachhochschule Niederrhein te Krefeld. Zij is sinds 2003 lid van “Bundesverband Bildender Künstlerinnen und Künstler Niederrhein” en heeft sinds 2007 een eigen atelier in Nettetal-Kaldenkirchen. Zij exposeerde eerder in diverse plaatsen in Duitsland, Polen en Nederland. Voor meer informatie wordt verwezen naar de websitewww.marile-heinen.de

Ine Schriever, in 1956 in Venlo geboren, woont en werkt momenteel in Horst. Tijdens haar studie Beeldende Kunst (Breda) kwam ze in aanraking met traditionele kalligrafische technieken. Zij ontwikkelde een kalligrafische vormgeving op basis van oude tradities. Zij studeerde verder de geheimen van de mystieke letters in de Koran, het Perzische mystieke alfabet en de mystieke taal, verborgen in de poëzie van dichters zoals Hafez, Roemi en Sa’adi). Haar werk was eerder te zien tijdens exposities in Nederland, Noorwegen en Japan. Meer over Ine en haar werk is te zien op www.ineschriever.nl

Voor meer informatie over tentoonstellingen en concerten in het Franz Pfanner Huis kunt u mailen naar franzpfannerhuis@home.nl of surfen naar  www.franzpfannerhuis.nl.