Advents- en kerstconcert

Op zondag 8 december 2013 verzorgen Blokfluitensemble Lunet en Kamerkoor Concertato uit de regio Parkstad het inmiddels traditionele Advents- en Kerstconcert in het Franz Pfanner Huis. Het concert begint om 11.30 uur en duurt ongeveer 1,5 uur. De entree bedraagt € 9,- inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Plaatsreservering is mogelijk via franzpfannerhuis@home.nl of telefonisch 077-4732025 (W. Janssen).

concertatoBlokfluitensemble Lunet
Het Blokfluitensemble Lunet bestaat uit Eveline Arnold, Susan Houtman, Hanne Marie Janse, Mathieu Vermeulen. Zij zijn werkzaam als uitvoerend kunstenaar en docent. Zij laten zich in hun blokfluitspel ook inspireren door hun andere muzikale vaardigheden, werkzaamheden en ervaringen. De programma’s van Lunet zijn steeds samengesteld rond een thematische rode draad. Daarbij wordt geput uit een breed repertoire van oude als nieuwe muziek, origineel of bewerkt. Recente programma’s waren o.a. Resonet in laudibus, Leonardo da Vinci, Tempus fugit, Dansend door de eeuwen, Arcadië, Instrumentaal en Wind mee-wind tegen. Het ensemble trad op in Nederland, België, Duitsland en Frankrijk. De componist Jo van den Booren droeg twee composities aan het ensemble op.

Het Franse woord lunet duidt in zijn oorspronkelijke betekenis op een halfronde vorm zoals bijvoorbeeld gebruikt in de vestingbouw. Een halfrond is meestal ook de opstelling, waarin een kamermuziekensemble in direct contact met het publiek kan communiceren. Daarnaast kennen we het Franse woord lunettes als bril, de bril, waarmee we vanuit het heden naar het verleden kunnen kijken
of waarmee we onverwachte vergezichten kunnen hebben.

Voor meer info zie: www.blokfluitensemblelunet.nl

Lunet_1Kamerkoor Concertato
Het kamerkoor Concertato, opgericht in september 2007, is als project ontstaan. Het koor bestaat nu uit een vaste kern aan zangers, die wekelijks repeteren, en uit zangers die projectmatig  meewerken aan concerten. Het eerste optreden was eind mei 2008 opgetreden in de Grote St. Jan te Hoensbroek en werd door het publiek positief beoordeeld. Er volgde meer uitvoeringen in Heuvelland, Parkstad en Maastricht.

Het koor treedt inmiddels op in heel Limburg. Het kamerkoor legt zich toe op onbekend en bekend repertoire van hedendaagse componisten, maar ook componisten uit de romantiek. Het koor is daarnaast ook bezig met barokmuziek (o.a Händel, Lotti, Gorecki). Verder worden werken uitgevoerd van Steven van Kempen, die als dirigent en componist aan het koor verbonden is. Steven van Kempen studeerde in 2011 af aan het conservatorium van Maastricht (piano klassiek en orgel klassiek, koorzang en solozang). Verder studeerde hij hoofdvak Directie bij Ludo Claesen en Jan Stulen. Hij sloot zijn studie af in juni 2010 met het conservatoriumkoor Maastricht.

Voor meer info zie: www.kamerkoorconcertato.nl