Expositie “Van nu naar later”

Vanaf 7 april t/m 12 mei 2013 is in het Franz Pfanner Huis op het terrein van Roompot Klein Vink, Klein Vink 4 te Arcen, de expositie “Van nu naar later”, Oet de Verf, schilderijen en keramiek te bezichtigen. De openingstijden zijn iedere woensdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis. Op zondag 14 april om 11.30 uur wordt de expositie officieel geopend met een actieve en bijzondere inbreng van de kunstenaars, allen cliënten van Oet de Verf, een onderdeel van de dagbesteding van Daelzicht in Panningen.

Oet de Verf is een atelier waar onder deskundige begeleiding door mensen met een beperking het vak van kunstenaar wordt uitgeoefend. Door creatief bezig te zijn met schilderen, tekenen, glazuren, keramiek, klei en papiermaché maken, in groepsverband of alleen, fantastische, vrolijke en interessante producten en kunstwerken. Dit doen ze alleen of samen. Als hun werk gewaardeerd wordt vergroot dit hun gevoel van eigenwaarde.

De begeleiding stimuleert en faciliteert het zelfstandig werken, het leren maken van eigen keuzes en het leren omgaan met beeldende materialen en gereedschappen. Verder wordt de beeldvorming en de ontwikkeling van eigenheid gestimuleerd.

De kunstenaars werken in opdracht of kiezen zelf hun onderwerp. De voorstelling of het thema van de schilderijen en de ontwerpen vertellen iets over de belevingswereld van de makers. Mensfiguren komen opvallend vaak voor. Contact met anderen is blijkbaar erg belangrijk. Familie, gezin, portretten, dierfiguren en dagelijkse taferelen zijn geliefde onderwerpen.

Het is belangrijk, dat een opdracht aansluit bij de beleving en past binnen de mogelijkheden van de kunstenaar. Elke kunstenaar heeft zijn eigen verrassende stijl die ook de bezoeker van de tentoonstelling zal verrassen.

expositie-nu-naar-later