Lenteconcert

Claudio Monteverdi

over liefde en devotie

Op zondag 26 mei a.s. zal de bezoeker van het Lenteconcert in het Franz Pfanner Huis op Klein Vink in Arcen door het Kamerkoor Transparence worden teruggevoerd naar het 16e eeuwse hof van Mantua in Italië, de werkplaats van Claudio Monteverdi. Het was de tijd dat de hovelingen geschoold werden in de edele kunsten, waaronder muziek, dans, retorica en allerlei zaken die van iemand een goede en onderhoudende gastheer moesten maken.

Onder de titel “Il Gortegiano”, de Hoveling klinken, begeleid door fluit, gamba en luit, lie-deren van Monteverdi, waarin zowel liefde als devotie een terugkerend thema zijn. Tussen de liederen door wordt het verhaal vervlochten van de edelman Il Pantalone, die een poging on-derneemt om de boerse, onbehouwen Scaramella, wiens hoofd steeds op hol gebracht wordt door elk mooi meisje, hoofse manieren bij te brengen.

lenteconcert-franzpfannerhuis

Kamerkoor Transparence telt 16 in Zuid-Limburg woonachtige zangers met veel zangerva-ring. Het gemengde koor staat onder leiding van dirigent Jacqueline Nelissen en gaat een uit-dagend repertoire niet uit de weg. Voor uitvoeringen wordt samengewerkt met wisselende disciplines waardoor dynamische en verrassende concerten ontstaan. Kwaliteit en transparante klank blijven daarbij zeer bepalend.

Aanvang van het concert is als gebruikelijk om 11.30 uur. De entree bedraagt € 8,-, inclusief kop koffie/thee tijdens de pauze.

Plaatsreservering is mogelijk via franzpfannerhuis@home.nl of telefonisch 077-4732025.