Passieconcert met het Helmonds Kamerkoor

passieconcert_helmonds_kamerkoorPassieconcert met Het Helmonds Kamerkoor in het Franz Pfanner Huis Arcen Het is inmiddels een traditie, dat op Palmzondag het Concert op de Zondagochtend in het Franz Pfanner Huis in het teken staat van de passie en de naderende Pasen. Dit jaar zal het gerenommeerde Helmonds Kamerkoor hiertoe haar opwachting maken. Het concert vindt plaats op 24 maart om 11:30 uur.

Het Helmonds Kamerkoor werd in 1948 opgericht en is het oudste amateurkamerkoor van het land. Naast de medewerking, die in Helmond en omstreken wordt verleend aan de uitvoering van de Matthäus Passion geeft het koor tweejaarlijks in de Goede Week op Witte Donderdag, Goede Vrijdag en Paaszaterdag een muzikaal drieluik waarin met werken van componisten uit zowel de 16e, als recenter de 19e en 20e eeuw, zoals da Palestrina, Gesualdo en Zelinsky, Andries Clement en Poulenc, wordt stilgestaan bij het lijdensverhaal.

De commissie concerten van het Franz Pfanner Huis heeft een van deze druk bezochte concerten bijgewoond en was dermate onder de indruk dat de wens ontstond een dergelijke uitvoering ook binnen de sfeer van het Franz Pfanner Huis te laten plaatsvinden. Het koor staat sinds 2001 onder leiding van Kees Doevendans. Hij studeerde na zijn doctoraal muziekwetenschap, koordirectie aan het Brabants Conservatorium en is actief op meerdere gebieden in de zang en koorwereld.

De concertwerken behorende bij de betreffende dag van de Goede Week zullen met een daarbij passende tekst worden ingeleid. Daarnaast zal aan het programma medewerking worden verleend door een houtblazersensemble bestaande uit fagot, klarinet en hobo, met een werk in twee delen van componist Jacques Ibert.

De entree bedraagt € 9,- inclusief kop koffie/thee tijdens de pauze.
Reserveren is mogelijk via franzpfannerhuis@home.nl
telefonisch 077-4732025, of op werkdagen van 17.00 tot 20.00 uur telefonisch 06-26843786 of bij de receptie van Klein Vink.