Advents- en Kerstconcert

advent en kerstconcert

advents- en kerstconcert

Op zondag 14 december vindt om 11.30 uur in het Franz Pfanner Huis op Klein Vink 4 in Arcen voor dit jaar het laatste Concert op de zondagochtend plaats. Traditiegetrouw staat dit concert geheel in het teken van de advent en naderende Kerst. Te gast zijn deze keer het gerenommeerde Helmonds Kamerkoor samen met de tenor Jurgen de Jong en het blazersensemble Cartouche.

Kees Doevendans

Het koor, dat onder leiding staat van Kees Doevendans, werd in 1948 opgericht en is het oudste amateur kamerkoor van het land. Het is in het Franz Pfanner Huis geen onbekende. In 2013 was het te beluisteren tijdens het Passieconcert. De indruk die het toen achterliet was de reden om het opnieuw uit te nodigen. Tenor Jurgen de Jong begon als student met zingen bij de Nijmeegse studentenkoren en nam door het hele land deel aan uiteenlopende koorprojecten. Hij doorliep meerdere opleidingen, waaronder onlangs nog een masterclass bij sopraan Nelly Miricioiu. Regelmatig soleert hij bij koren en mmuziekproductiesen als vaste tenorsolist is hij te horen bij de maandelijkse Bach cantate uitvoeringen in het Petruskerkje in Nijmegen.

Blazersensemble Cartouche

Het ensemble Cartouche bestaat uit een 5-tal enthousiaste amateur musici die in meerdere Noord Brabantse symfonieorkesten spelen. De spelers zijn lid van of spelen vaak mee met het Philips Symfonie Orkest. Als blaaskwintet heeft het ensemble vele optreden en begeleidingen verzorgd in de loop der jaren.

Koor, tenor en blazersensemble treden gezamenlijk als ook solo op. Het programma omvat een afwisselend advents- en kerstrepertoire, zowel muziek uit de 16e en 17e eeuw, waaronder delen uit het Weihnachtsoratorium van Bach, als hedendaagse werken.

Entree € 10,– inclusief kop koffie/thee.

Reserveren

Plaatsreservering is mogelijk via de receptie van Roompot-Klein Vink, franzpfannerhuis@home.nl of tel. 077-4732025.