Kamerkoor Cantate

Kamerkoor CantateHet is inmiddels een traditie, dat op Palmzondag het Concert op de Zondagochtend in het Franz Pfanner Huis in Arcen in het teken staat van de passie en de naderende Pasen. Ditmaal zal het (inter)nationaal bekende Kamerkoor Cantate uit Venlo haar opwachting maken. Op het programma staan voornamelijk hedendaagse religieuze muziek voor vrouwenkoor en werken van H. Schütz en Mendelssohn- Bartholdy. Het programma wordt aangevuld met wereldlijke muziek en vocale en instrumentale bijdragen van individuele koorleden.

Het Passieconcert wordt op zondag 13 april in het Franz Pfanner Huis, Klein Vink 4, Arcen gehouden en begint om 11.30 uur. De entree bedraagt   slechts € 10,- met inbegrip van koffie/thee in de pauze. Reserveren is mogelijk via tel. 077-4732025 of franzpfannerhuis@home.nl. Voor meer info zie www.franzpfannerhuis.nl.

Cantate is een uniek vrouwenkoor dat in 1970 is opgericht en sinds 2002 onder leiding staat van dirigent Dion Ritten. Kenmerkend voor dit koor is de goede teamgeest, verbondenheid en creativiteit. Kwaliteit en vernieuwing op het gebied van vrouwenkoorzang staan hoog in het vaandel. Cantate staat ook bekend om haar natuurlijke wijze van musiceren, sfeer en muzikaliteit. Of het nu gaat om wereldlijke of religieuze muziek, de concerten van Kamerkoor Cantate zijn telkens weer een belevenis. Het koor weet het publiek telkens weer enthousiast te krijgen en ontvangt regelmatig lovende kritieken uit de nationale en internationale koorwereld. Het mag zich al jaren rekenen tot één van de beste vocale ensembles van Nederland.
Kamerkoor Cantate was al eerder een graag geziene gast in het Franz Pfanner Huis (2009 en 2011). Er wordt dan ook met veel verwachting uitgekeken naar een nieuwe kennismaking in de sfeervolle concertruimte op het terrein van Roompot/Klein Vink.

Dion Ritten (16 juni 1958) studeerde aan het Maastrichts Conservatorium, waar hij in 1982 slaagde voor het Hoofdvak Schoolmuziek. Na 2 jaar het hoofdvak Koordirectie aan dit instituut te hebben gestudeerd, maakte hij deze studie in 1986 af aan de “Staatliche Hochschule für Musik Rheinland Grenzland-Institut” te Aken. Verder studeerde hij orkestdirectie bij Louis Weemaels, gerenommeerd oud-dirigent van het Nationaal Orkest van België.
Dion werkt regelmatig met solisten als Harrie Peeters, Hub Claessens, Saskia Gerritsen, Thea Vermeulen, Jan Alofs, Corinne Romijn, Janine Kitzen, Kim Savelsbergh, Andrea Poddighe, Frans Kokkelmans en Marjorie Ginzcinger.

Hij dirigeert naast Kamerkoor Cantate ook het Mannenkoor Beeker Liedertafel, de Roermondse Zang- en Muziekvereniging, de Koninklijke Zangvereniging Nijmeegs Mannenkoor en het  Weerter Gemengd Koor “Vivace”.