Klezmerensemble Dance of Joy

Op zondag 24 oktober 2021 verzorgt het Duitse ensemble Dance of Joy een klezmerconcert in het Franz Pfanner Huis. Het concert begint om 11.30 uur. De entree bedraagt slechts € 14,- Reserveren is mogelijk via tel. 077-4732279 of reserveren@franzpfannerhuis.nl 

Johannes Flamm (klarinet), Johanna Schmidt (viool), Alfred Krauss (accordeon) en Werner Lauscher (contrabas), vormen samen het uit Aken afkomstige, professionele klezmer-ensemble Dance of Joy.

Dance of Joy behoort tot de top van klezmer-ensembles in Duitsland en heeft grote naam gemaakt in de uitvoering van deze muziek door hun onstuimig temperament en groot inlevingsvermogen, hun humor en charme. Kenmerkend voor Dance of Joy is verder de veelvoud aan kleuren van de accordeon, de uitdrukkingsmogelijkheden van viool en altviool, de verbindende bas en het eigen geluid van saxofoon en klarinet. Bont in verscheidenheid laat het ensemble de typische klanken van de klezmer wereldmuziek horen. Zij laat de bezoeker proeven aan een oprechte en vitale muzikale traditie.

Klezmer is van oorsprong de instrumentale muziek van de Joden in Oost Europa, welke zich in de 18e eeuw ontwikkeld heeft en nauw verbonden is met de Joodse cultuur. Ze speelt bij veel religieuze feesten een belangrijke rol.

Klezemerensemble Dance of Joy verzorgde twee maal eerder een concert in het Franz Pfanner Huis.