Ensemble Dance of Joy met klezmer

"Op zaterdag 11 oktober 2014 verzorgt het Duitse ensemble Dance of Joy een klezmerconcert in het Franz Pfanner Huis, Klein Vink. Het concert begint om 20.00 uur. De entree bedraagt slechts € 10,- inclusief een consumptie in de pauze. Reserveren is mogelijk via tel. 077-4732025 of franzpfannerhuis@home.nl

Johannes Flamm (klarinet), Johanna Schmidt (viool), Alfred Krauss (accordeon) en Werner Lauscher (contrabas), vormen samen het uit Aken afkomstige, professionele klezmer-ensemble Dance of Joy. Tijdens het concert in Arcen, dat bij uitzondering niet op de zondagochtend maar op zaterdagavond plaatsvindt, klinken melodieën die hun wortels hebben in de zigeunermuziek, de Balkan, Spanje en Midden Oosten, met daarbij invloeden uit de Jazz en de Blues.
Dance of Joy behoort tot de top van klezmer-ensembles in Duitsland en heeft grote naam gemaakt in de uitvoering van deze muziek door hun onstuimig temperament en groot inlevingsvermogen, hun humor en charme. Kenmerkend voor Dance of Joy is verder de veelvoud aan kleuren van de accordeon, de uitdrukkingsmogelijkheden van viool en altviool, de verbindende bas en het eigen geluid van saxofoon en klarinet. Bont in verscheidenheid laat het ensemble de typische klanken van de klezmer wereldmuziek horen. Zij laat de bezoeker proeven aan een oprechte en vitale muzikale traditie.

Klezmer is van oorsprong de instrumentale muziek van de Joden in Oost Europa, welke zich in de 18e eeuw ontwikkeld heeft en nauw verbonden is met de Joodse cultuur. Ze speelt bij veel religieuze feesten een belangrijke rol.