Jaarprogramma 2015

12 januari, 11.30 uur

Traditioneel Nieuwjaarsconcert van en door de Gemengde Zangvereniging Arcen onder leiding van Fred Weijers.
Meer info

1 februari t/m 22 maart

“Mijn moeder was een echte strijder”, fototentoonstelling van de fotojournalist Piet den Blanken over het leven van een Nicaraguaanse moeder en haar kinderen. De lezing van Piet den Blanken op 9 februari om 19.30 uur in het Franz Pfanner Huis is tevens de start van de Dekenale Vastenactie Venlo. Het Franz Pfanner Huis is in het Carnavalsweekend gesloten.
Meer info

29 maart, 11.30 uur

Concert op de Zondagochtend in het teken van passie en Pasen met de Schola Cantorum uit Roermond met als dirigent Cyriel Tonnaer en het Kwartet Quartz vocaal a capella ensemble. Gregoriaanse kerkmuziek naast religieuze werken uit o.a. de renaissance.
Meer info

3 april, 20.00 uur

Meditatiebijeenkomst op Goede Vrijdag, begeleid door Piet Linders.
Meer info

12 april t/m 17 mei

Expositie “Gesmolten en gestold in kleur”. Glasobjecten van Frank Biemans en schilderijen van Peter Rohs.
Meer info

31 mei, 11.30 uur

Concert op de Zondagochtend met als thema “Het Lied van de Bomen” door Carmina Ludens uit Nijmegen onder regie van Monique Verhoeven, met sobere theatrale middelen en prachtige en zeer gevarieerde vocale en instrumentale werken.
Meer info

30 augustus t/m 11 oktober

Kunstenaar Ruud van der Beele 65 jaar. “Zijn verhaal”; expositie met schilderijen en beelden.
Meer info

18 oktober, 11.30 uur

Concert op de Zondagochtend, “Tijdreizigers”,  de muzikale reizigers Nard Reijnders en Edwin Schimscheimer  in concert.
Meer info

25 oktober t/m 6 december

Expositie beelden, schilderijen en tekeningen van kunstenares Millian van Stokkum.

Meer info

13 december, 11.30 uur

Concert op de Zondagochtend, in het teken van de Advent en Kerstmis, door Kamerkoor Transparence uit Klimmen onder leiding van Jacqueline Nelissen met o.a. Zuid-Amerikaanse invloeden.

Meer info

Aanvullende informatie op het programma 2015

  • Meer programma-informatie wordt enkele weken voor aanvang van de activiteiten op de site geplaatst.
  • De exposities zijn buiten groepsbezoeken uitsluitend in het weekend te bezichtigen van 13.00-17.00 uur.  Het Franz Pfanner Huis is tijdens de exposities van Frank Biemans/Peter Rohs en Ruud van der Beele ook op woensdag van 13.00-17.00 uur geopend.
  • Het Franz Pfanner Huis is voor bezoekers van de tentoonstellingen gratis toegankelijk, maar giften zijn welkom ter dekking van de onkosten.
  • Het reserveren van plaatsen (€ 10,- p.p. inclusief kopje koffie/thee) voor de concerten is nu al mogelijk via ons e-adres of via 077-4732025 (W. Janssen). Plaatsen kunnen worden betaald bij binnenkomst aan de kassa bij de ingang van de zaal. Reserveren wordt aanbevolen vanwege het beperkt aantal plaatsen.
  • Er worden inmiddels voorbereidingen getroffen voor het jaarprogramma 2016. Suggesties en voorstellen hiervoor zijn van harte welkom via franzpfannerhuis@home.nl.