Expositie “Gesmolten en gestold in kleur”

Van 12 april t/m 17 mei 2015 vindt er in het Franz Pfanner Huis een tentoonstelling plaats van Glasobjecten van Frank Biemans en Schilderijen van Peter Rohs. De tentoonstelling is te bezoeken op woensdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis en giften zijn welkom.

Opening
De opening van de expositie vindt plaats op zondag 12 april om 11.30 uur. De kunstenaars geven een korte toelichting op de tentoonstelling en gaan in op vragen van de aanwezigen. Een en ander wordt afgewisseld met muzikale intermezzo’s.

Carrière Frank Biemans
GlasobjectParallel aan een lange carrière als docent euritmie, een expressieve danskunst, heeft Frank Biemans zich bekwaamd in de glaskunst. Vanaf 2007 besloot hij fulltime beeldend kunstenaar te worden. De dans speelt wel nog steeds een belangrijke rol in zijn, zich van abstract tot figuratief bewegende werk. Tot zijn oeuvre behoren glazen beelden voor binnen en buiten, vazen, schalen, wandobjecten, gevels, vensters, deuren en glazen grafmonumenten. Voor Frank Biemans vormt glas als materiaal een uitdaging door zijn weerbarstigheid en transparantie, welke in combinatie met het steeds wisselende (dag)licht als het ware een vierde dimensie oplevert. Dynamiek, ritme en harmonie zijn o.a. de thema’s, waarbij de ruimtes tussen het glas een wezenlijk bestanddeel vormen. Ook menselijke gevoelens komen tot uitdrukking. De kunstenaar ervaart dat zijn kunst iets met mensen doet, ontroert, schoonheid brengt en positief stemt. Naast fusetechniek, waarbij stukken vlakglas met elkaar worden versmolten, worden o.a. ook vormsmelten, verlijmen, appliqué en zandstralen toegepast. Zijn werk is in diverse galerieën in Nederland te zien en wordt getoond op acht á negen exposities per jaar.

Carrière Peter Rohs
De hooi-oogst[2]Hoewel Peter Rohs als kunstdocent is opgeleid, heeft hij nooit voor de klas gestaan. Hij koos voor het professioneel kunstenaarschap. In 1989 bereikte hij zijn grens in de abstracte kunst. Die periode was echter een goede oefening voor hem om te leren zijn penseel vrij te hanteren. Het experimenteren en het zoeken in het figuratieve werd langzamerhand een manier van werken op zich. Hij bindt zich niet aan één specifieke stijl of aan de waan van ’n tijdperk. Hij houdt zich aan geen enkele regel: eindelijk vrij! De afgelopen vijftien jaar concentreerde hij zich vooral op het Hongaarse landschap, dat hem de juiste motieven biedt en fascineert. Daarbij stelt hij zich niet boven, noch onderwerpt hij zich aan het landschap. Vanaf het begin van zijn schildercarrière loopt de dynamiek als een rode draad door zijn werk, alles lijkt in beweging te zijn. In Rohs’ opvatting is betrokkenheid altijd dynamisch en emotioneel. Zijn emotionaliteit is in verfkleuren gestold.

Voor meer informatie kunt u kijken op: www.frankbiemans.nl en www.peterrohs.nl