Kamerkoor Transparence in Franz Pfanner Huis Arcen

Op zondag 13 december vindt er een bijzonder Adventsconcert plaats in het Franz Pfanner Huis. Het gemengde Kamerkoor Transparence uit Heerlen brengt een Latijns-Amerikaans programma met als thema Esperanza (hoop).

Transparence telt 16 leden met veel zangervaring. Onder leiding van de vaste dirigente Jacqueline Nelissen gaat het koor een uitdagend repertoire niet uit de weg en brengt daardooAffiche A5 advenstconcertr dynamische en verrassende concerten. Kwaliteit en transparante klank blijven daarbij zeer bepalend. Er wordt samengewerkt met wisselende disciplines, waardoor een muzikale uitvoering steeds leidt tot een boeiende voor stelling. Zo waren er concerten in bijzondere tuinen, waar het publiek op wisselende plekken werd verrast met oor- en oogstrelende optredens. Ook bewoog het koor zich eens al madrigaal zingend door een rijdende trein tussen Heerlen en Maastricht. Eind 2012 vond er een concert plaats rondom sprookjes samen met kinderen, die een rol in de voorstelling hadden. In 2013 was het Kamerkoor al eens in het Franz Pfanner Huis met het druk bezochte en geslaagde themaconcert Il Cortegiano” (Claudio Monteverdi).  Ditmaal is Transparence gevraagd het Adventsconcert in te vullen.

Zuid-Amerikaanse stukken

Kamerkoor Transparence zingt tijdens het concert stukken die allemaal hun oorsprong hebben in Zuid-Amerika.

In de Navidad Nuestra van A. Ramirez zien we het Katholieke Bijbelverhaal over de geboorte van Christus, gesitueerd in het Zuid-Amerikaanse landschap (Jozef en Maria trekken over de pampa’s), met herders die toch duidelijk een inheems karakter uitstralen, met zeer temperamentvolle koningen die volgens Spaanse traditie cadeautjes aan alle kinderen brengen, het geheel gezongen in de Spaanse taal en begeleid door Afrikaanse ritmes.

Daarnaast  staan er stukken (van o.a. A. Piazzolla en A. Banzanelli) op het proP2090284gramma die allemaal over hoop gaan. Of dat nu hoop is op een beter leven, op een goede oogst, hoop op liefde of hoop om te kunnen vergeten. Vreugde en weemoed wisselen elkaar af.

Het instrumentaal ensemble bij Navidad Nuestra bestaat uit accordeon (Trix Reintjens), contrabas (Nick Pouls), gitaar en charango (Clem van Dijssel) en slagwerk (Ruben Bruinenburg).  Koor en ensemble staan dit maal onder leiding van Marleen Everink, die de vaste dirigent vervangt.

Reserveren

Het concert begint om 11.30 uur en de entree bedraagt € 10,-, inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via de receptie van Klein Vink (0)774 732 525 (Wim Janssen), franzpfannerhuis@home.nl of 077-4732025.