Muziektheaterzang “Het Lied van de Bomen” in het Franz Pfanner Huis

het lied van de bomenOp zondag 31 mei 2015 vindt het zomerconcert met als thema “Het Lied van de Bomen” plaats. Het concert wordt verzorgd door muziektheaterkoor Carmina Ludens onder leiding van Monique Verhoeven (dirigent) en Jos van Bemmel (spelregie). Het gemengde kamerkoor, bestaande uit 16 leden, trad in 2011 al zeer succesvol op in het Franz Pfanner Huis met de productie “ De Pelgrim”.

Het lied van de Bomen
Bomen zijn verbazingwekkende metaforen voor wie wij zijn. In het concert worden diverse aspecten van bomen bezongen. Het gaat over: schoonheid en geneeskracht, liefde en dood, onderdrukking en vrijheid en over sterven en vruchten dragen. De rode draad wordt gevormd door het verhaal van “De gulle boom” van de schrijver Shel Silverstein.

Het repertoire bevat werken uit diverse landen en tijden: een Fins slaapliedje, een vrolijk Tsjechisch operawerk, een pelgrimslied van de Russische Oudgelovigen, een zang van de Sioux-indianen, een op muziek gezet gedicht van Poesjkin, een weemoedig Jiddisch liedje en een stuk van Mikis Theodorakis. Om de intentie van de muziek te versterken speelt Carmina Ludens met de ruimte en worden theatrale middelen zoals mise-en-scène, decor, licht en kleding gebruikt. Er is plaats voor innerlijke beleving, genieten van mooie muziek en voor een knipoog en een lach.

Aanvang en entree
Het concert begint om 11.30 uur en de entree bedraagt € 10,- per persoon inclusief koffie/thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via de receptie van Klein Vink (0)774 732 525, franzpfannerhuis@home.nl of 077-4732025 (Wim Janssen).

Voor meer informatie zie: www.carminaludens.nl of www.facebook.com/carminaludens.