“Tijdreizigers” een muzikale reis door de tijd

Zondag 18 oktober 2015 beginnen Nard Reijnders (saxofoon, klarinet) en Edwin Schimscheimer (piano) aan een muzikale reis met het gevarieerde “Tijdreizigers”. Het publiek wordt uitgenodigd met hen op reis te gaan en zich te laten meevoeren door verhalen uit alle windstreken en de tijdloze muziek, gespeeld door deze ‘tijdloze’ muzikanten.

Nard Reijnders en Edwin SchimscheimerIMG_1346

De Limburgse Nard Reijnders en Edwin Schimscheimer zijn geen onbekenden in de Nederlandse muziek- en theaterwereld. Nard was jarenlang vaste begeleider van Herman van Veen en werkt sinds de 70-er jaren als componist bij vele theaterproducties (o.a. de Passiespelen in Tegelen). Daarnaast componeerde hij muziek voor film en documentaires. Sinds 2000 werkt hij als freelance musicus met vele solisten. Edwin maakte liedjes voor tal van vaderlandse artiesten en is als arrangeur, pianist, componist en muzikaal leider betrokken geweest bij vele succesvolle projecten. Hij is docent aan het Conservatorium in Rotterdam, treedt op met zijn eigen programma  ‘Engelen op je Pad’ en schreef een musical over Franciscus van Assisi.

Beide musici koppelen een gedegen klassieke conservatoriumopleiding aan een ontembare drang tot muzikaal avontuur en improvisatie. Zij werkten samen bij diverse projecten en besloten “samen iets te gaan doen”.

Tijdreizigers

Welnu, onder de titel “Tijdreizigers” staan Nard en Edwin aan het begin van een muzikale reis, die zij met het publiek gaan maken door de tijd en de ruimte en waarbij zij zullen aanleggen in diverse muzikale havens. Verhalen worden opgegraven, muziek wordt ondersteboven gekeerd, opnieuw ontdekt en als nieuw uitgevoerd.IMG_1347

De koffers puilen uit: de zestiende-eeuwse renaissancecomponist John Dowland zal een wedergeboorte ondergaan. De Spanjaard Albéniz zal meereizen naar Piazzolla in Zuid-Amerika. Dvořák en Kurt Weill worden postuum in contact gebracht met Bernstein en de Amerikaanse Jazz. We ontmoeten Franz Schubert, te jong gestorven, maar levend gehouden dankzij zijn vele prachtige liederen. Ook de Fransen en de Belgen hebben hun liedtraditie, Fauré en Jacques Brel. We zullen stilstaan bij de meeslepende Oost-Europese muziek  van o.a.  Rachmaninov. Wie weet, kan ook een eigen compositie de toets doorstaan…

Reserveren

Het concert begint om 11.30 uur en de entree bedraagt € 10,-, inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via de receptie van Klein Vink (0)774 732 525, franzpfannerhuis@home.nl of 077-4732025.