Een knipoog naar Carnaval in Franz Pfanner Huis

Zes professionele strijkers en een pianiste uit Belgisch Limburg, tegelijk een hechte vriendengroep, vormen samen het Salonorkest Cordes en bleu. Met een knipoog naar Carnaval brengen zij zondag 31 januari, een week voordat de driedaagse losbarst, ons met het Concert op de Zondagochtend in het Franz Pfanner Huis op eigen wijze in stemming.knipoognaarcarnaval

Melodieën van licht klassiek, operette, musical tot werelds, gelardeerd met komische en carnavaleske klanken passeren de revue. De muziek wordt met Vlaamse tongval prettig aan elkaar gepraat, wat het concert een “onder ons” karakter geeft, passend bij de intieme sfeer van het Franz Pfanner Huis. Een prima opstart voor eenieder wiens voorkeur niet direct uitgaat naar een polonaise.

Cordes en bleu mag een eigentijds salonorkest genoemd worden in een, om zijn repertoirekeuze, vaak eigenzinnige muzikale context. De musici maken ook deel uit van andere orkesten of werken mee aan studio producties. Om  zijn eigen aparte karakter wordt Cordes en bleu vaak door andere artiesten gevraagd om aan hun projecten deel te nemen.

Reserveren
Het concert begint om 11.30 uur en de entree bedraagt €10,-, inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via de receptie van Klein Vink (0)774 732 525, franzpfannerhuis@home.nl of 077-4732025 (Wim Janssen).