Expositie De Passie, bron van inspiratie

Het Franz Pfanner Huis op Park Klein Vink in Arcen heeft haar voorjaarsexpositie dit jaar gewijd aan de kunstuitingen geïnspireerd door de Passie, het lijdensverhaal.

Het verhaal van het lijden en de kruisdood van Jezus, de Passie, heeft een ongekende schat aan beeldende kunst, literaire werken, mHutschemakers kruisuziek, film en passie-uitvoeringen opgeleverd. In moderne kunst wordt het lijden van Jezus vaak als zinnebeeld van het menselijk lijden uitgebeeld. De expositie toont in woord en beeld de verschillende kunstuitingen aan de hand van klassieke voorstellingen en moderne interpretaties. Hiertoe ontving het Franz Pfanner Huis bruiklenen van onder andere het Museum voor Religieuze Kunst in Uden, maar ook van kunstenaars zoals de Limburgse Sjef
Hutschemakers, Arjen Markenstein en Peter Verheijden. Fotomateriaal werd beschikbaar gesteld door onder andere de Stichting Tegelse Passiespelen. De expositie wil laten zien dat de thema’s lijden, sterven en opstanding ook nu nog actueel zijn.

De expositie loopt van 28 februari tot en met 8 mei en is iedere zaterdag- en zondagmiddag te bezichtigen van 13.00 tot 17.00 uur. P
aaszaterdag is het Franz Pfanner Huis gesloten, paaszondag en maandag geopend. De entree is gratis, een vrijwillige gave is welkom.