Internationale koormuziek die mensen verbindt

Onder deze titel treedt het Kamerkoor Limburg op zondag 16 oktober 2016 om 11.30 uur op met een bijzonder Concert op de Zondagochtend in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink Arcen. Op het programma staan werken van o.a. Gjeilo, Bartholdy, Rheinberger, Stroope en Nilsson.

Kamerkoor Limburg
Kamerkoor Limburg is in 2005 opgericht. Oprichter is de Kerkraadse dirigent FP Herfstconcert Kamerkoor Limburg
Dion Ritten, die nu ruim 10 jaar later nog altijd als dirigent aan dit projectkoor verbonden is. Het wil de gemengde koormuziek promoten door op hoog niveau een afwisselend repertoire met diverse muziekstijlen te zingen. Daarvoor beschikt het koor over leden met geschoolde stemmen en veel zangervaring. Naast deelname aan het projectkoor zingen zij als vaste zangers/zangeressen bij andere vooraanstaande Limburgse koren.

Kamerkoor Limburg verrast met nieuwe composities en pakt elke kans om bijzondere concerten in binnen- en buitenland te verzorgen. Het gemengde koor trad in haar korte bestaan al op in diverse landen van West-Europa (Nederland, België, Frankrijk, Duitsland) en de V.S. (New York, Philadelphia, Washington en Salt Lake City).  In 2016 is Kamerkoor Limburg te gast in Arcen en Limbricht. En in april 2017 volgt de deelname aan het internationale koorfestival in Tallinn-Estland.

Kamerkoor Limburg wordt met veel passie en enthousiasme geleid door de internationaal bekende Dion Ritten. Véron Jongstra begeleidt het koor op piano en verzorgt ook enkele solowerken. Zij zijn goede bekenden van
het Franz Pfanner Huis vanwege hun eerdere succesvolle optreden met Cantate en Coro Incanto.

Entree
De entree bedraagt € 10,- inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Plaatsreservering is mogelijk via e-mail of telefonisch 077-4732025. Voor meer informatie wordt verwezen naar de site van Kamerkoor Limburg.