Passieconcert

Op zondag 21 februari verzorgen Kamerkoor en Kamerorkest Concertato, het traditionele jaarlijkse zondagochtend passieconcert. Op het programma staan werken uit het Requiem van G. Fauré en Bob Chilcott. Daarnaast zullen koor en orkest een aantal werken uitvoeren van Joseph Haydn, afgewisseld met soli voor sopraan/bariton door Jenny Bahnen-Gooren en Paul Klinkenberg.

Kamerkoor Concertato bestaat uit een selecte groep ervaren zangers afkomstig vanuit de complete Limburgse muziekwerConcertato 1eld. Het koor streeft naar een koorklank die meer diepgang en muzikaliteit zoekt en tracht te vinden in een repertoire van vroeg barok tot hedendaagse koormuziek. Opgericht in 2002 als vocaal ensemble werd in 2007 als kamerkoor verder gegaan. Het koor heeft daarnaast ook een kamerorkest en zowel koor als orkest kennen een vaste verbondenheid met studenten van het conservatorium Maastricht. De vaste dirigent en artistiek leider Steven van Kempen is als componist/dirigent en musicus geen onbekende in de koor- en orkestwereld.

Koor en orkest geven naast grotere producties een groot aantal thema-concerten en uitvoeringen per jaar. Het koor was eerder in 2013 al succesvol aanwezig in het Franz Pfanner Huis met een advents-/kerstconcert.

Reserveren
Het concert begint om 11.30 uur en de entree bedraagt € 10,-, inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via franzpfannerhuis@home.nl, de receptie van Roompot of Klein Vink of telefonisch 077 – 4732 025.