Jaarprogramma 2024

Podium Pfanner biedt de bezoekers een bijzonder en gevarieerd programma. Vaste bezoekers van Podium Pfanner komen in dit programma naast nieuwe gezichten ook bekende uitvoerenden uit voorgaande jaren tegen.

De basis voor de concerten 2024 is gelegd door Sylvia van den Kroonenberg, de programmeur van Podium Pfanner. De concerten zullen plaatsvinden ’s zondags om 11.30 uur in de foyer van gemeenschapshuis De Schans, Burgemeester Van Soest-Jansbekenplein 3 te Arcen.

De entreeprijs voor concerten is vastgesteld op 15 euro. Hierbij is inbegrepen koffie/thee bij concerten met een pauze, tenzij anders wordt aangegeven. 

Het maximum aantal plaatsen bedraagt circa 130. Plaatsreservering wordt aanbevolen via mailto: reserveren@franzpfannerhuis.nl De plaatsreservering wordt digitaal bevestigd.

Naast concerten zijn er meditatieve bijeenkomsten op Goede Vrijdag en op de vrijdag voor Kerstmis. Deze bijeenkomsten worden begeleid door pastor Piet Linders en vinden plaats in de kapel van Missiehuis St. Paul, Mariannhilldreef 1 te Arcen. De entree voor deze bijeenkomsten is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Uiterlijk vier weken voor een concert of bijeenkomst wordt meer informatie over deze activiteit op de website geplaatst.

Wilt u deze informatie in uw eigen mailbox, dan kunt u zich desgewenst voor onze nieuwsbrief aanmelden via info@franzpfannerhuis.nl met vermelding van uw naam, e-adres en woonplaats.

Voor de uitvoering van het programma is subsidie verleend door de gemeente Venlo in het kader van de uitvoering van het cultuurbeleid. Podium Pfanner/stichting Franz Pfanner Huis wordt sinds 2000 financieel gesteund door de congregatie van Mariannhill/Missiehuis St. Paul.

Het bestuur wenst u veel kijk- en luisterplezier.

PROGRAMMA 2024 PODIUM PFANNER

7 januari 2024 – Beste Wensen Concert – Rue du Tango X met Tango X

Violiste Johanna Schmidt was al eerder bij Podium Pfanner ( voorheen het Franz Pfanner Huis) met haar Klezmerband Dance of Joy uit Aken en omgeving. Zij komt nu met ensemble Tango X naar MFA de Schans in Arcen en ook dat belooft een muzikaal spektakel te worden met een reisje met de Argentijnse tango.

lees meer

24 maart 2024 – Lenteconcert met mezzosopraan Ria Janssen en het Munttrio (fluit, altviool, piano)

Tijdens het lenteconcert zingt mezzosopraan Ria Janssen o.a. liederen van Schubert aan de hand van aanwezige tekeningen van Anton Pieck. Zij wordt op piano begeleid door Marcel Kuepers. Naast gezang met pianobegeleiding kan worden genoten van het klassiek repertoire van het Munttrio, bestaande uit Marcel Kuepers (piano), Katrien Heerkens (fluit) en Mariska Rijk (viool en altviool).

 lees meer

29 maart 2024 – Goede Vrijdagbijeenkomst 29-03-2023

Deze meditatiebijeenkomst vindt om 19.30 uur plaats in de kapel van Missiehuis St. Paul, Mariannhilldreef 1, Arcen (Klein Vink). Deze bijeenkomst met muziek en teksten staat in het teken van de Goede Vrijdag en wordt begeleid door pastor Piet Linders. Deelname is gratis. Vrije gaven zijn welkom.

lees meer

26 mei 2024 – VerrasSingsconcert

VerrasSingsconcert met Vocaal Trio VerrasSing (zangeressen van Rieu) & Frank Steijns aan de piano. Zij brengen het publiek in vervoering met een veelzijdig en luchtig repertoire van opera en musical tot pop.

 lees meer

27 oktober 2024 – Familievoorstelling met blazersensemble Zuiderwind en acteur Florian Slangen

 Uitgevoerd wordt het muzieksprookje ‘Peter en de wolf’ van Sergej Prokofjev met een levendige vertelling van acteur Florian Slangen

Lees meer

8 december 2024 – Op weg naar Kerst Concert met Chamber Choir Sophia

Chamber Choir Sophia uit Kyiv (Oekraïne) treedt voor een 3e keer in korte tijd op in Arcen. Het koor won in 2023 de Grand Prix van Europa en brengt ditmaal een modern klassiek Oekraïens (kerst)repertoire op hun onnavolgbare manier, recht uit het hart.

Lees meer

Advents-/Kerstbijeenkomst
Het programma en de datum voor de Advents-/Kerstbijeenkomst onder begeleiding van pastor Piet Linders in de kapel van Missiehuis St. Paul dient nog te worden bepaald.