Kerstbijeenkomst Piet Linders

Advent en Kerstvertelling over een oeroud verhaal dat springlevend is…

Voor de oude Germaanse volkeren stond op het moment van de winterzonnewende de zon voor enkele dagen stil en was ze in rust. Uit eerbied hiervoor lieten de Germanen alle arbeid rusten. Symbolisch werd dit uitgedrukt door een wagenrad met b osgroen versierd aan het plafond van het huis te hangen. Uit dat gebruik is de Adventskrans ontstaan. Deze periode van relatieve rust werd gaandeweg een periode van inkeer die verhaalt over de komst en de verwachting van Christus.

Oude stad

woestijn

 

 

 

 

 

 

 

Op 21 december 2018 om 20.00 uur staan wij in het Franz Pfanner Huis stil bij deze oude vertelling. Een legende die ver voor onze jaartelling onder profeten in het oude Mesopotamië en Perzië rondging en werd opgetekend en die wij uiteindelijk als Kerstverhaal kennen. De Perzische schrijver Kader Abdolah maakte er op basis van de tradities uit het Midden Oosten een nieuwe Kerstvertelling van. Het verhaal krijgt mede door zijn formidabele vertelkunst een weergaloze kracht om wat aanvankelijk gescheiden is, aan elkaar te rijgen.

De vertelling wordt voorgelezen door Piet Linders en wordt met behulp van een gefilmd interview geactualiseerd. De voordracht wordt afgewisseld met muziek van de fluitiste Anne Marie van den Bercken.

Entree vrij, giften welkom.