Kunst in de Advent

In een interessante cultuurhistorische lezing in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink, Arcen gaat kunstdocente Ingrid Gaasterland in op de geschiedenis van Kerstmis en de daaraan voorafgaande Advent in West-Europa. Op enthousiaste wijze en met behulp van prachtige afbeeldingen bespreekt zij diverse schilderijen, teksten en muziekstukken. De avond wordt muzikaal omlijst door Blokfluitensemble Musica Mosa, een grote groep enthousiaste blokfluitspelers uit de regio Noord-Limburg, onder leiding van Hanne Marie Janse. De sfeervolle avond wordt gehouden op vrijdag 20 december 2019 van 19.30 tot 21:30 uur.  

De gebeurtenissen voorafgaand en rondom de geboorte van Christus hebben menig West-Europees kunstenaar geïnspireerd! Op doek, in steen, in woorden alsook in muziek is dit thema indrukwekkend vormgegeven. De Annunciatie, de Visitatie en ook de Aanbidding van het Kind zijn in verschillende stijlen en op verschillende manieren verbeeld.

Het Musica Mosa-ensemble is in 2009 gevormd door de fusie van een blokfluitensemble uit Tegelen en het blokfluitensemble van Kunstencentrum Venlo. Het repertoire omvat muziek uit de Renaissance tot aan de moderne tijd.

De entree is vrij. Een vrijwillige gift is welkom. Vooraf aanmelden is niet nodig.