Lenteconcert 24-03-2024

Podium Pfanner verwelkomt op 24 maart de sopraan Ria Janssen en het Munttrio bestaande uit Marcel Kuepers (piano), Katrien Heerkens (fluit) en Mariska Rijk (viool/altviool).

Het programma staat onder andere in het teken van liederen van Franz Schubert. Ria Janssen zingt de liederen waarbij de tekeningen van Anton Pieck te zien zullen zijn. Zij zingt ook werken van Barok tot de 20e eeuw in verschillende stijlen en talen, stukken van o.a. Clara Wieck, Fauré, Schumann en Mascagni met begeleiding van piano en viool.

Het repertoire van het Munttrio omvat zowel originele werken als bewerkingen van barokmuziek tot laat romantiek. Uitgevoerd worden Triosonate van Carl. Ph. E. Bach, Ballade van Charles Lefebvre en Deux Interludes van Jacques Ibert.

Ria Janssen volgde aan het Conservatorium in Maastricht de vakken Schoolmuziek en Zang. Sindsdien heeft zij o.a. met het Limburgs Symfonie Orkest aan operaproducties meegewerkt en ook aan concerten met koren en harmonie-/fanfarekorpsen. Ria zingt als solist bij Bachcantates en was te zien op landelijke televisie. Zij is dirigent van een aantal koren, werkt als vakleerkracht muziek, geeft zangworkshops en zang- en pianoles.

Het Munttrio speelt sinds 2010 samen.
Marcel Kuepers studeerde orgel en piano aan het conservatorium in Maastricht. Hij is actief als docent, dirigent en begeleider van solisten en ensembles. Hij was organist in Tegelen, Steyl en Sevenum. 

Katrien Heerkens studeerde fluit aan het conservatorium in Maastricht en ging daarna aan het werk als docent. Mariska Rijk studeerde viool en altviool aan de conservatoria van Maastricht en Tilburg. Vervolgens werkte zij als docent en concertmeester bij verschillende orkesten. Zij houdt zich bezig met kamermuziek in diverse bezettingen