Limburgs topkoor voor het laatst in Franz Pfanner Huis

Het vocaal damesensemble Canta Volare onder leiding van Jordi Klomp houdt op te bestaan. Het koor, dat met haar repertoire het publiek altijd wist te raken, is nog eenmaal te horen op zondag 10 december tijdens het Adventsconcert in het Franz Pfanner Huis Arcen.

Naast het ensemble levert het duo Michelle Verheggen (harp) en Rinde Yildiz (altviool) een bijdrage aan dit concert. Met vocale en instrumentale werken van o.a. G. Verdi, C. Monteverdi, C. Debussy, E. Satie, J. Tavener, S. Milliken en E. Ugalde creëren beide ensembles voor de toehoorder muzikaal de typische sfeer die hoort bij de decembermaand en naderende kerst.

FP poster Concert Canta Volare.jpg

Canta Volare

Canta Volare onderscheidt zich door een heel eigen, lichte, koorklank en door een uitdagend repertoire, waarin oude en hedendaagse klassieke koormuziek centraal staat. Het koor behaalde meerdere prijzen en mocht onder andere daardoor live optreden in het programma de Klassieken op Radio 4.

Het zingen op hoog niveau en de toewijding die bij een klein ensemble komt kijken, blijkt in de leeftijdsfase waarin de dames verkeren een grote investering naast studie, werk en/of gezinsleven. Derhalve is het een weloverwogen beslissing om te stoppen. In Arcen kan nog een keer worden genoten van de prachtige en zuivere zang van dit unieke ensemble.

Michelle Verheggen en Rinde Yildiz
Michelle Verheggen en Rinde Yildiz zijn jonge, ambitieuze musici die met liefde voor harp en viool al op zeer jeugdige leeftijd les kregen. Zij volgden meerdere opleidingen in binnen en buitenland en studeerden onafhankelijk van elkaar aan het Koninklijke Conservatorium in Den Haag.

Entree
Het concert begint om 11.30 uur en de entree bedraagt € 12,- p.p. inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via e-mail of telefonisch via 077-4732025.