Literaire zomer met schrijver Toine Heijmans en Ruth Löbner

De Literarischer Sommer | Literaire Zomer viert dit jaar zijn 23e editie. Op meer dan 20 verschillende plaatsen aan weerszijden van de grens zijn diverse evenementen gepland.

Bibliotheek Venlo nodigt auteur Toine Heijmans uit. Hij wordt samen met de Duitse vertaalster Ruth Löbner op vrijdag 9 september 2022 om 15.00 uur in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen geïnterviewd door Egid van Houtem. Wil u erbij zijn, dan gelieve u hiervoor een plaats te reserveren. De kosten per plaats bedragen 8 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Deze activiteit wordt mede gefaciliteerd door stichting Franz Pfanner Huis.

Toine Heijmans (1959, Nijmegen) heeft met zijn roman Zuurstofschuld de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022 gewonnen. Zuurstofschuld is het verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Een roman over vrijheid en vriendschap, storm en lawines, en de gevolgen van radicale keuzes. Wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om.

Zijn roman Pristina is ook in het Duits vertaald; Een veerboot meert aan op een klein Nederlands eiland. Aan boord een man met de opdracht om een ‘illegale’ buitenlandse op te sporen en haar zonder ophef terug te brengen naar haar land van herkomst. Een spel van verwarring tussen twee mensen die niet aan elkaar kunnen ontsnappen en dreigen te verdwalen in het labyrint van de realiteit in het hedendaagse Europa. 

Tijdens de Literarische Zomer is van 20 augustus tot en met 9 september op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur een expositie van Andrea Haandrikman-Schraets in het Franz Pfanner Huis te zien. Entree is gratis.

Toine Heijmans op 9-9-2022 15.00 uur
in het Franz Pfanner Huis