23e Literaire zomer 2022 met het Franz Pfanner Huis als een van de gastorganisaties

Het bestuur van het Franz Pfanner Huis is gastheer voor de activiteiten van de Bibliotheek Venlo/Duitsland Nederland Huis in het kader van de 23e Literaire Zomer. Het is een eer hiervoor te zijn gevraagd en faciliteren daarom graag en voor het eerst een project van de Bibliotheek Venlo.

Het gaat om de expositie “De wondere wereld van Andrea Haandrikman-Schraets” en het interview van de bekende schrijver Toine Heijmans en de Duitse vertaalster Ruth Löbner door Egid van Houtem.

Het Franz Pfanner Huis nodigt u graag uit voor een bezoek aan deze expositie (gratis entree, vrije gave is welkom) en aan het interview op 9 september 2022 van 15.00-17.00 uur (hiervoor is entree verschuldigd).

De uitnodiging van Andrea Haandrikman voor een bezoek aan de expositie en de officiële opening op 20 augustus 2022 om 13.00 uur is bijgevoegd. Iedereen is welkom bij deze opening en de daarop volgende lezing Inside House 2.

Literaire zomer – expositie “De wondere wereld van Andrea Haandrikman-Schraets

UITNODIGING

Geachte heer/ mevrouw,

Na 2,5 jaar is een van mijn grotere projecten met 43 deelnemers klaar: “House 2”. In de kamers van dit huis worden hoopvolle verhalen bewaard in de vorm van kleine kunstwerken. House 2 is uitgegroeid tot een verrassende en interactieve installatie van 2,37 meter.

Binnenkort is dit huis voor het eerst te zien, als onderdeel van de expositie “De wondere wereld van Andrea” in samenwerking met de Literarischer Sommer. 

Graag nodig ik u uit voor de opening van de expositie op 20 augustus van 13.00 tot 14.15 uur in het Franz Pfanner Huis te Arcen. Er is een mooi openingsprogramma met natuurlijk kunst, drankjes en verrassende en hoopvolle verhalen.  
Aansluitend is er om 14.15 uur de mogelijkheid om de lezing: “Inside House 2” bij te wonen. Een kijkje in de technische ontwikkeling van dit interactieve huis, verzorgd door Jelle Haandrikman.   

De expositie is van 20 augustus tot en met 4 september op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur geopend en de entree is gratis.
Diegene die ook een klein verhaal over hoop of positiviteit wil delen, kan dit nog tijdens de expositie doen (info tijdens de expo, bij de ingang).

De tentoonstelling is ook te zien tijdens het interview met auteur Toine Heijmans en vertaalster Ruth Löbner door Egid van Houtem op 9 september van 15:00 t/m 17:00 uur.

Info over de literaire zomer: Bibliotheek Venlo

En….in november is House 2 ook te zien tijdens Kunstmaand Ameland! Info en updates: http://www.kunstmaandameland.com  
Mogelijk zie ik u tijdens een van mijn exposities! 

Vriendelijke groeten,

Andrea Haandrikman-Schraets 

Literaire zomer – interview Toine Heijmans en Ruth Löbner

De Literaire Zomer viert dit jaar zijn 23e editie. Op meer dan 20 verschillende plaatsen aan weerszijden van de grens zijn diverse evenementen gepland.

Bibliotheek Venlo nodigt auteur Toine Heijmans uit. Hij wordt samen met de Duitse vertaalster Ruth Löbner op vrijdag 9 september 2022 om 15.00 uur in het Franz Pfanner Huis, Park Klein Vink te Arcen geïnterviewd door Egid van Houtem. Wil u erbij zijn, dan gelieve u hiervoor een plaats te reserveren. De kosten per plaats bedragen 8 euro voor leden en 10 euro voor niet-leden. Deze activiteit wordt mede gefaciliteerd door stichting Franz Pfanner Huis.

Toine Heijmans (1959, Nijmegen) heeft met zijn roman Zuurstofschuld de Nederlandse Boekhandelsprijs 2022 gewonnen. Zuurstofschuld is het verhaal van klimvrienden Lenny en Walter, die hun dromen najagen in de Alpen en de Himalaya, en daarmee hun lot bezegelen. Een roman over vrijheid en vriendschap, storm en lawines, en de gevolgen van radicale keuzes. Wat de bergen met de mens doen, en wat de mens doet met de bergen, daar gaat het om.

Zijn roman Pristina is ook in het Duits vertaald; Een veerboot meert aan op een klein Nederlands eiland. Aan boord een man met de opdracht om een ‘illegale’ buitenlandse op te sporen en haar zonder ophef terug te brengen naar haar land van herkomst. Een spel van verwarring tussen twee mensen die niet aan elkaar kunnen ontsnappen en dreigen te verdwalen in het labyrint van de realiteit in het hedendaagse Europa. 

Tijdens de Literarische Zomer is van 20 augustus tot en met 9 september op zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur een expositie van Andrea Haandrikman-Schraets in het Franz Pfanner Huis te zien. Entree is gratis.