Overpeinzingen – een voorstelling die verder reikt dan Kerstmis

Vanuit een hedendaagse tekstbeleving worden in deze Kerstvoorstelling Maria en Jozef gevolgd via enkele door elkaar waaierende monologen uit ‘Madonna’s man’ van Daphne de Bruin.

Overpeinzingen-foto

Maria en Josef blikken terug op hun leven, op de ingrijpende gebeurtenissen die zich afspeelden in hun jonge jaren. Hun huwelijk dat ondanks grote karakterverschillen voor hen geregeld werd. Het ontstaan van haar zwangerschap en de invloed hiervan op hun relatie. De worsteling van Jozef om tot acceptatie te komen en de geboorte van een kind, dat voor hem nooit een echte zoon zou worden. Tenslotte het verlies van hun kind. De sfeer, die door de teksten wordt opgeroepen, wordt versterkt door muziek van Bach, Lubos Fiser, Gabriel Fauré, Tartini, Vaughan Williams, Einaudi en Prokofiev.

Overpeinzingen is een voorstelling, die schuurt, wringt, ontroert, maar ook humor in zich draagt. De monologen worden gespeeld door May Rooijakkers en Bart Sikkens, met Irene Ruys als violiste.

Entree
De kerstvoorstelling “Overpeinzingen” vindt op initiatief van het Franz Pfanner Huis plaats op 22 december 2017 om 20.00 uur in de kapel van St. Paul, Klein Vink 3, Arcen.  Het bijwonen van deze voorstelling is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Een vrijwillige gave is welkom.

Voor meer informatie kunt u bellen met Piet Linders (tel. 077-3988099).