Concert op de Zondagochtend Passiezondag

KAMERKOOR LIMBURG MET PASSIE EN PERFECTIE

Het Kamerkoor Limburg, een gemengd ensemble brengt op 2 april om 11.30 uur bij Podium Pfanner in MFA de Schans in Arcen een Passie-Pasenconcert met prachtige sfeervolle koormuziek van moderne Amerikaanse en Scandinavische Componisten. Reserveren is raadzaam om zeker een plaats te krijgen. Dit kan via ons e-adres: reserveren@franzpfannerhuis.nl

Kamerkoor Limburg

Zangers en zangeressen moeten zich voor ieder project opnieuw inschrijven, auditie doen en de muziek thuis instuderen. Vervolgens wordt in een kort tijdsbestek met een aantal repetities de composities ingestudeerd. Er wordt gerepeteerd in Melick omdat de deelnemers afkomstig zijn uit de gehele provincie Limburg. Zingen bij Kamerkoor Limburg is voor veel individuele zangers en zangeressen een uitdaging, maar geeft ook heel veel voldoening.

Concerteren deed het koor in Europa in het Franse Embrun, in Tallinn in Estland en het Duitse Bad Staffelstein maar ook in Amerika in New York, Washington, Philadelphia en Salt Lake City. En natuurlijk in Arcen.

Dirigent Dion Ritten

Het Bestuur is bijzonder verheugd dat de initiatiefnemer Dion Ritten nog altijd nauw aan dit projectkoor is verbonden. Dankzij zijn wereldwijde netwerk lukt het iedere keer weer het publiek te verrassen met nieuwe composities en bijzondere concerten. Hij haalde zijn music degree en koordirectie aan het Maastrichts Conservatorium en orkestdirectie bij professor Louis Weemaels. Momenteel is hij ook dirigent van de Koninklijke Zangvereniging Nijmeegs Mannenkoor, de Koninklijke Roermondse Zang-en Muziekvereniging, het Kamerkoor Cantate Venlo en het Mannenkoor Beeker Liedertafel. Tevens is hij oprichter en artistiek directeur van het Internationaal Koorfestival Cantarode in Kerkrade.

Pianiste Veron Jongstra

Veron Jongstra begon haar beroepsopleiding Hoofdvak Piano aan het Maastrichts Conservatorium bij Avital Schoenfeld. Daar haalde zij ook de diploma’s Docerend Musicus Piano en Koordirectie. Momenteel is Veron als docent verbonden aan de Stichting Streekmuziekschool Kerkrade. Ook is zij dirigent bij Femmes Vocales te Meijel en bij het Chevremonts Mannenkoor 1912. Het koor is heel verheugd dat Veron hen niet alleen op sublieme wijze op piano begeleidt maar dat zij ook zelf meezingt.

Het programma

Het Passie concert op 2 april wordt verzorgd door 22 mensen. Op het programma staat:

Northern Lights van Ola Gjeilo,
Come to me van Dan Forrest
Requiem van Eliza Gilkyson
Abendlied van Josef Rheinberger
The Road Home van Stephen Paulus
Ned I Vester Soli Glader van Greti Pedersen Sommarspsalm van Waldemar Ahlen Lamentaties of Jeremiah van Z. Randall Stroope Ubi Caritas van Ola Gjeilo Gabriellas Sang van Stefan Nilsson Amor de mi Alma van Z.Randall Stroope Cantate Domino van Josu Elberdin.

Verder zal Veron Jongstra op piano een aantal solowerken uitvoeren. Het koor wenst u veel luisterplezier.

Podium Pfanner

Na de sluiting van de accommodatie op Park Klein Vink in Arcen per 31-12-2022 gaat de stichting Franz Pfanner Huis in 2023 onder de naam “Podium Pfanner” door met het geven van concerten in gemeenschapshuis De Schans (MFA)Burgemeester van Soest-Jansbekenplein 3, Arcen.