Passieconcert in Franz Pfanner Huis

passieconcert
Voor het jaarlijkse Passieconcert op zondag 7 april a.s., een vast item op de concertagenda van het Franz Pfanner Huis, is de uitnodiging dit keer uitgegaan naar het Helmonds Kamerkoor.

Het Helmonds Kamerkoor werd in 1948 opgericht en is het oudste amateur kamerkoor van het land. Het zingt muziek uit alle stijlperioden en verleent regelmatig medewerking aan projecten zoals uitvoeringen van de Mattheus Passion in samenwerking met het Philipskoor en de Philharmonie Zuidnederland, of King Arthur van Purcell in samenwerking met BarokOpera Amsterdam.

In 2013 was het Helmonds Kamerkoor eveneens bij het Passieconcert in het Franz Pfanner Huis te beluisteren en in 2015 bij het Adventsconcert. Twee concerten waar warme herinneringen aan worden bewaard, reden waarom het koor, ditmaal aangevuld met een blokfluitensemble, ook voor dit concert graag werd uitgenodigd.

Het programma, onder leiding van dirigent Cor Nooijen, omvat in het zicht van de Goede Week werken in de sfeer van de passie, van renaissance tot hedendaags, van  onder andere Jacob Handl, Jan Pieterszoon Sweelinck, Johann Sebastian Bach, tot Philip Stopford en Knut Nystedt.

Aanvang 11:30
 Entree  €12,- incl. kopje koffie/thee tijdens de pauze
 Reserveren  E-mail: plaatsbestellen@ziggo.nl
Telefoon: 077-4732025