Passieconcert met Kamerkoor Cantate

Het Passieconcert in het Franz Pfanner Huis wordt dit jaar verzorgd door Kamerkoor Cantate, een uniek vrouwenkoor en één van de beste Nederlandse vocale ensembles. Het koor won in 2005 het Nederlands koorfestival.

Kamerkoor CantatePassieconcert Kamerkoor Cantate
Kamerkoor Cantate werd in 1970 opgericht door dirigent Gerard Franck en staat sinds 2012 onder leiding van dirigent Dion Ritten. Het koor staat voor kwaliteit en vernieuwing op het gebied van vrouwenkoorzang en brengt een veelzijdig repertoire van nationale en internationale componisten. Daarnaast durft Cantate haar grenzen te verleggen door mee te werken aan verschillende theaterproducties en door op te treden op poppodia. Zo heeft het koor in 2012 meegewerkt aan het Zomerparkfeest in Venlo en in 2014 aan het project “The Wall” van de Pink Floyd Sound.

Cantate wordt alom geroemd om haar natuurlijke manier van musiceren en de sfeer die ze daarbij weet te creëren. Of het nu gaat om wereldlijke of religieuze muziek, de concerten zijn telkens weer een belevenis. Het koor kan dan ook rekenen op een enthousiast vast publiek en lovende kritieken uit de nationale en internationale koorwereld.

Dirigent Dion Ritten
Dion Ritten (16 juni 1958) studeerde af aan het Maastrichts Conservatorium voor het  Hoofdvak Schoolmuziek. Aan hetzelfde Conservatorium studeerde hij Koordirectie. Hij vervolgde deze studie aan de Staatliche Hochschule für Musik Rheinland Grenzland in Aken. Daarna studeerde hij Orkestdirectie bij professor Louis Weemaels, gerenommeerd oud–dirigent van het Nationaal Orkest van België. Sindsdien heeft Dion Ritten vele koor – orkestproducties gedirigeerd, waaronder producties met medewerking van het Limburgs Symphonie Orkest, het Tegels Symphonie Orkest, het Kamerorkest Musica Mosa en vele andere instrumentale ensembles. Hij werkt regelmatig samen met bekende solisten, instrumentalisten en ensembles en dirigeert naast Cantate nog een aantal andere koren.

Programma
Zowel klassieke als hedendaagse religieuze muziek staan op het programma. Werken van o.a. H. Schütz, Jacob Handl, Robert Schumann,  F. Mendelssohn-Bartholdy,  F. Biebl, E. Ugalde en Karl Jenkins zullen ten gehore worden gebracht. Het programma wordt aangevuld met wereldlijke muziek en vocale en instrumentale bijdragen van koorleden.

Entree
Het Passieconcert vindt plaats op zondag 19 maart, aanvang 11.30 uur. De entree bedraagt € 12,- p.p. inclusief een kop koffie/thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via e-mail of telefonisch via 077-4732025.