BESTE WENSEN CONCERT 2024

Rue du Tango met tangoX op Podium Pfanner

tangoX is een creatieve band die het programma “Rue du Tango” brengt op 7 januari om 11:30 uur op Podium Pfanner in de foyer van MFA de Schans in Arcen. 

Met humor en charme worden bekende tango’s, stukken van A. Piazzolla en eigen composities gespeeld. Samen met het publiek gaat tangoX met “Rue Du Tango” op reis door een bewogen eeuw, terwijl de band zich laat meevoeren door de expressieve kracht van de tango, zijn diepte en melancholie, maar ook zijn sprankelende humor en veeleisende ritme. tangoX brengt het publiek al jaren in vervoering. De alerte communicatie tussen de muzikanten, hun levendige samenspel, hun aanstekelijke spelvreugde op het podium, kortom hun dynamisch optreden is een heel bijzondere ervaring.

De leden van de band, bestaande uit Johanna Schmidt (viool), Bart Rademakers (piano), Stefan Berger (contrabas) en Stefan Kremer (drums) laten tango en jazz met elkaar corresponderen. Het zijn zeer gepassioneerde musici met veel internationale ervaring, van het spelen op festivals en in concerten tot het maken van radio-opnames en CD-producties. 

Johanna Schmidt speelt ook in de klezmergroep “Dance of Joy” en trad daarmee al eerder op in het Franz Pfanner Huis in Arcen. Bijzonder in het gezelschap is de drummer want tangogroepen werken meestal zonder drummer. Er is dus geen percussiepartij in de bladmuziek. Stefan Kremer improviseert als percussionist bijna vrij over de composities, vergelijkbaar met Jazz. 

Wij nodigen u uit voor een zeer bijzonder optreden, waarvoor de entree € 15,- bedraagt, inclusief koffie/thee in de pauze.

Reserveren via reserveren@franzpfannerhuis.nl (er zijn nog plaatsen te reserveren).

Nadere info: tel. 0623550214.