Sprankelend pianoconcert van Susanne Hardick

FP A5 pianoconcert kopieOp zondag 27 mei staat er een sprankelend zondagochtend pianoconcert met enkele prachtige muzikale intermezzo’s op het programma. Het is de afsluiting van een seizoen met mooie concerten en succesvolle exposities.

Susanne Hardick

De in Venlo geboren pianiste Susanne Hardick, een allround musicus, is nu te horen met een concert in de sfeervolle ambiance van het Franz Pfanner Huis. Zij is soliste, kamermusicus, liedbegeleider, pedagoge en muziekwetenschapper. Haar studiereis begon op het conservatorium in Maastricht en werd summa cum laude afgesloten.  Na specialisaties bij liedexperts werd haar studie voortgezet met een cultuurbeurs in Canada aan de universiteit van Calgary. Met pianoconcerten van o.a. Bach, Haydn en Chopin was zij als soliste te horen met grote orkesten, was ze te gast op internationale muziekfestivals en speelde ze in concertzalen in binnen- en buitenland. Tegenwoordig woont Susanne in Darmstadt (Duitsland) waar ze, naast haar optredens, een eigen muziekacademie heeft.

_MG_8381 Vera met hobo

 

Vera Valckx
In de afleveringen van het televisieprogramma “Lef” (L1 TV en Omroep Limburg) zien en horen we Susanne Hardick ook als begeleider van regionaal jong talent. Het leek ons bijzonder die combinatie ook in het Franz Pfanner Huis te laten horen.

Het jong talent hoefden we niet ver te zoeken en vonden we in ons eigen Arcen in de persoon van Vera Valckx. Vera ging zoals zoveel kinderen op muziekles bij de plaatselijke harmonie, zette door, vond in de muziek haar hobby en groeide uit tot een uitmuntende hoboïste.

Met werken van de grote componisten  zoals bijvoorbeeld Chopin, Mozart of Schumann en aansprekende composities uit recentere periode, die door Susanne Hardick worden toegelicht, en de intermezzo’s samen met Vera Valckx, staat ons wederom een muzikaal hoogstandje te wachten.

Entree

Het pianoconcert vindt plaats op zondag 27 mei 2018, aanvang 11.30 uur. De entree bedraagt € 12,- p.p. inclusief een kopje koffie of thee tijdens de pauze. Reserveren is mogelijk via e-mail of telefonisch 077-4732025.